Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: 'Er was weinig variatie binnen de ploeg'

6 december 2020 14:44

Steven Berghuis gaf in gesprek met Fox Sports aan dat er weinig variatie binnen de ploeg was. "Nicolai stond iedere keer tegenover drie verdedigers", aldus Berghuis. "Als je dan loopacties maakt, trek je mensen daaruit. Dat gebeurde weinig. Het was vrij statisch."

De aanvaller begon na goed overleg op de bank omdat het verstandig was dat hij niet 90 minuten in actie zou komen. "Ik voelde het gewoon. Ik heb natuurlijk niet de voorbereiding gedraaid als alle anderen", zo gaf hij aan. "Ik heb wel alles kunnen spelen, ook bij Oranje. Daar ben ik heel tevreden over en blij mee. Alleen ik voelde dat de mentale en fysieke frisheid afnam. Het gaat een beetje tegen mijn natuur in om dat zelf aan te geven, maar het kwam ook niet vanuit de staf. Dus toen heb ik zelf de keuze gemaakt."

De rust had niet alleen te maken met oog op aankomende donderdag, maar ook met oog op de komende maanden. "Je ziet het internationaal en ook bij de internationals van Ajax en PSV. Jongens als Malen, Dumfries en Tadic krijgen ook hun momenten rust om mentaal fris te blijven", zei hij daarover. "Ik ben aan een stuk doorgegaan. Ik wil dat ook graag, maar op een gegeven moment voel je dat je tegen je top aanzit. Er komen nog een hele hoop wedstrijden aan."




Tags

berghuis variatie aanzit afnam doorgegaan dumfries fox frisheid malen natuur oranje tadic

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer