Transparent
Inloggen
Sluiten

Utrecht-thuis biedt historisch gezien veel vertrouwen voor zondag

28 november 2020 11:10

Feyenoord zal het zondag op gaan nemen tegen FC Utrecht, de ploeg die voorafgaand aan het seizoen uitsprak het de top-drie lastig te willen maken, maar vooralsnog op een negende plek staat. FC Utrecht kent een onrustige periode met slechts één zege in de laatste zeven competitiewedstrijden en het vertrek van trainer John van den Brom.

De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht werd al 50x eerder gespeeld in competitieverband. Feyenoord kan daarin uitstekende cijfers overleggen, want er werd 33x gewonnen, 13x gelijk gespeeld en maar 4x verloren. Feyenoord wist ook regelmatig met ruime cijfers te winnen van Utrecht. De grootste zege was in het seizoen 1974/1974 toen met 5-0 werd gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 1-1 gelijkspel, terwijl Feyenoord een seizoen eerder met 1-0 te sterk was.

Simon Gustafson en Eljero Elia keren zondag weer terug in de Kuip. Beide spelers van FC Utrecht speelden eerder voor Feyenoord, waarbij Elia nog een belangrijke rol had in het seizoen 2016/2017 toen de titel werd behaald. Jens Toornstra speelde juist eerder voor FC Utrecht, terwijl Dick Advocaat trainer in de Domstad was. Bovendien maakte Nick Marsman vorig seizoen transfervrij de overstap van Utrecht naar Rotterdam.




Tags

utrecht elia historisch advocaat brom eljero gustafson kuip marsman simon titel toornstra uitsprak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer