Feyenoord met 10 man te sterk voor Fortuna, wereldgoal van Marcos Senesi

22 november 2020 16:24

Feyenoord met 10 man te sterk voor Fortuna, wereldgoal van Marcos Senesi; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag een moeizame overwinning weten te behalen op bezoek bij Fortuna Sittard. Ondanks een zeer vroege achterstand en rode kaart was de ploeg van Dick Advocaat met 1-3 te sterk. Steven Berghuis benutte twee strafschoppen, terwijl Marcos Senesi met een absolute wereldgoal zorgde voor het hoogtepunt van het weekend.

De wedstrijd kon voor Feyenoord niet slechter beginnen. Binnen 30 seconden kwam de ploeg al op achterstand en nadat enkele goede mogelijkheden gemist werden om al vroeg weer gelijk te komen, kwam Feyenoord met 10 man te staan vanwege een rode kaart voor Orkun Kökcü. De middenvelder was te laat en kwam met zijn noppen op het been van de tegenstander. De beslissing van scheidsrechter Dennis Higler leek dan ook terecht te zijn.

Vanaf dat moment had de ploeg van Dick Advocaat het erg zwaar in Sittard. Het werd constant teruggedrongen door de thuisploeg en met een schot op de lat was een tweede tegentreffer ook dicht bij. Een beetje uit het niets viel dan na ruim een half uur spelen de gelijkmaker. Marcos Senesi had eerder tegen ADO al met een absolute wereldgoal gescoord en deed nu een nieuwe nominatie voor het doelpunt van het jaar. Met zijn linker schoot hij van zo'n 25 meter snoeihard in de verre kruising en liet doelman Van Osch volslagen kansloos.

Het duel kantelde door die prachtgoal volkomen. Feyenoord dicteerde het spel en het leek dan ook wachten op de voorsprong. Die kwam dan ook in de blessuretijd van de eerste helft. De ploeg kreeg een penalty na een overtreding van Bryan Linssen. Heel veel leek er niet aan de hand te zijn, maar de beslissing van Higler bleef ook na beoordeling van de VAR staan. Steven Berghuis maakte er dankbaar gebruik van en schoot de 1-2 binnen.

In de tweede helft ontstond een heel andere wedstrijd. Feyenoord trok zich massaal terug en liet het spel over aan Fortuna. De Limburgers hadden nog geen enkele wedstrijd in de competitie gewonnen dit seizoen en dat was ook wel te zien in de buurt van het doel. Fortuna kreeg enkele goede mogelijkheden, maar was in de afwerking zeer zwak. Feyenoord kon daar aanvallend helemaal niets tegenover stellen, zodat het tot het einde spannend bleef.

Bij het ingaan van de blessuretijd ging de bal echter opnieuw op de stip. Waar er in de eerste helft nog gediscussieerd kon worden over die beslissing was daar nu geen enkele sprake van. Dit keer werd de overtreding op Berghuis gemaakt en de aanvoerder schoot zelf de 1-3 tegen de touwen. In de resterende minuten gebeurde niets meer, zodat Feyenoord op karakter de drie punten terug wist te nemen richting Rotterdam.