Transparent
Inloggen
Sluiten

'Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion'

13 november 2020 14:31 - Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

"Kabinet geeft toestemming voor proef met 1500 supporters in stadion"; image source: Pro Shots

Het kabinet heeft toestemming gegeven om een proef te houden waarbij maximaal 1500 supporters aanwezig mogen zijn bij een voetbalwedstrijd. Dat weet De Telegraaf te melden. Bezoekers worden vooraf getest op het coronavirus en zullen worden verdeeld over diverse bubbels. In iedere bubbel zal vervolgens een bepaalde maatregel uitgetest worden om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals het gebruik van mondkapjes en wel of niet juichen.

Het is nog niet bekend wanneer de proef kan starten. Dit is pas mogelijk indien het risiconiveau zich in de laagste categorie bevindt, 'waakzaam'. In de meeste regio's geldt nu nog het risiconiveau 'zeer ernstig'. Verschillende clubs hebben al interesse getoond om mee te doen aan de proef.

Staatssecretaris Mona Keijzer bevestigde eerder al tegenover de NOS dat er gesprekken waren geweest met de evenementenbranche om onder meer weer publiek toe te staan bij voetbalwedstrijden. Ze had daarbij ingestemd om weer publiek toe te staan waarbij er wel gezeten moet worden. "Dit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaan", aldus Keijzer.

Meer op Telegraaf.nl




Tags

kabinet coronavirus keijzer risiconiveau bevolking bubbel bubbels evenement evenementenbranche film ingestemd mona mondkapjes nos snakt staatssecretaris telegraaf uitgetest verspreiding voetbalwedstrijd waakzaam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Veel te weinig. Uitkomst staat al vast kleine risico's. 1500 is 3 procent... Dat zou hetzelfde zijn als een groot restaurant van 100 man waar dan 3 mensen zijn.
+1/-0

3 jaar geleden
Anton.v.Veghel:lijkt mij heel verstandig om weer wat toeschouwers toe te laten.maar niet schrewen aub.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg