Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord lijkt nu al voor laatste kans op overwintering te moeten strijden

3 november 2020 15:43

Donderdag wacht voor Feyenoord een belangrijke wedstrijd als CSKA Moskou naar De Kuip komt voor de derde wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Het lijkt voor de ploeg van Dick Advocaat al een vrij cruciale wedstrijd te worden, want als er ook van de Russische topclub wordt verloren is de kans op Europese overwintering opeens heel klein geworden. CSKA Moskou speelde de eerste twee wedstrijden in de groepsfase gelijk en staat in de eigen competitie bovenaan.

Twee keer eerder speelde Feyenoord in De Kuip tegen CSKA Moskou. De Russen waren in het seizoen 1996/1997 de tegenstander van Feyenoord in de eerste ronde van de UEFA Cup. In Rotterdam eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Omdat Feyenoord twee weken eerder had gewonnen in Moskou ging de ploeg naar de volgende ronde. In het seizoen 2008/2009 kwamen beide teams elkaar tegen in de groepsfase van de UEFA Cup. CSKA Moskou was toen met 1-3 te sterk.

Een goede balans kent Feyenoord niet tegen Russische ploegen in Rotterdam. Naast de nederlaag tegen CSKA Moskou verloor het ook al eens van Spartak Moskou (1992/1993) en Kuban Krasnodar (2013/2014). Eenmaal werd in De Kuip gewonnen van een Russische club. In het seizoen 2001/2002 werd de groepsfase van de Champions League afgesloten met een 2-1 overwinning tegen Spartak Moskou. Door die zege eindigde Feyenoord als derde in de groep en ging daardoor verder in de UEFA Cup. Ruim een half jaar later werd in De Kuip Borussia Dortmund verslagen en mocht Feyenoord de UEFA Cup toevoegen aan de prijzenkast.

Naast het feit dat de selectie van CSKA Moskou veel Russische internationals heeft, heeft het sinds dit seizoen ook weer een speler met een verleden in de Eredivisie. Chidera Ejuke, die ook in beeld was bij Feyenoord, werd overgenomen van sc Heerenveen.




Tags

cska kuip uefa spartak advocaat chidera dortmund ejuke eredivisie heerenveen krasnodar kuban prijzenkast russen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda