Transparent
Inloggen
Sluiten

Scout Arman Benneker: 'Wolfsberger AC blijft maar gaan, zijn niet kapot te krijgen'

28 oktober 2020 10:16

In gesprek met het Algemeen Dagblad geeft Armand Benneker aan dat Feyenoord op moet passen voor Wolfsberger AC. Benneker werkt de laatste vijf seizoenen fulltime als scout voor Manchester United en kijkt iedere week alle wedstrijden op het hoogste niveau in Oostenrijk en Zwitserland. "In Rotterdam denken ze misschien: Ach, Wolfsberger AC. Maar vergelijk deze ploeg een beetje met LASK Linz. Die ploeg verloor vorig jaar niet in Eindhoven en Alkmaar en klopte PSV en AZ gewoon in Oostenrijk", aldus Benneker. "Deze ploeg is een hecht collectief, superfit. De organisatie is altijd goed. Als Feyenoord die jongens een tikkeltje onderschat, kan het fout aflopen. Ze lijken een beetje op Young Boys uit Zwitserland, waar Feyenoord vorig jaar van verloor. Alleen heeft die ploeg wel meer individuele kwaliteit."

Nadat enkele sterkhoueders vertrokken afgelopen zomer is oud FC Twente-speler Michael Liendl de grote man van de ploeg. "Met zijn traptechniek zorgt hij voor al het gevaar. Wolfsberger AC speelt vrijwel altijd met vier verdedigers, drie middenvelders en twee spitsen. En tussen die twee spitsen en die drie middenvelders speelt Liendl. Hij maakte verleden week uit een strafschop de 1-1 tegen CSKA Moskou. Zijn corners en vrije trappen zorgen voor veel gevaar, omdat Wolfsberger AC uitstekende koppers heeft", zo geeft de scout aan. "De ploeg komt wel minder voor de dag dan vorig seizoen. Ze staan ook pas negende in de competitie. Normaal is Feyenoord sterker en wint het die wedstrijd. Maar dat dachten AS Roma en Borussia Mönchengladbach vast ook. Bovendien heeft Feyenoord fysiek problemen. En dat is juist de kracht van Wolfsberger AC. Die blijven maar gaan, zijn niet kapot te krijgen."

Het is voor Wolfsberger ook een enorm voordeel dat de wedstrijd zonder publiek gespeeld zal worden. "Ik weet uit eigen ervaring hoe intimiderend de Kuip kan zijn", zegt hij daarover. "Toen ik daar speelde met MVV konden we elkaar bij corners niet eens verstaan. Dat beklemmende gevoel valt nu weg. De spelers zullen nog steeds onder de indruk zijn van zo'n mooi voetbalstadion. Maar zonder supporters is het toch anders."




Tags

wolfsberger benneker arman corners liendl oostenrijk zwitserland alkmaar armand beklemmende cska fulltime intimiderend kuip lask michael monchengladbach roma sterkhoueders superfit tikkeltje twente verstaan voetbalstadion

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.145 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer