Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord treft donderdag Oostenrijkse opponent uit vorm

27 oktober 2020 23:23

Donderdag hervat Feyenoord het Europese avontuur met een thuiswedstrijd tegen Wolfsberger AC uit Oostenrijk. Net zoals Feyenoord begonnen zij de groepsfase met een gelijkspel. Een week geleden werd in eigen huis met 1-1 gelijk gespeeld tegen het Russische CSKA Moskou.

Wolfsberger AC kent in de eigen competitie een beroerde start. Na vijf wedstrijden heeft de ploeg pas drie punten en staat het daarmee op de tiende plek. De Oostenrijkse Bundesliga kent maar twaalf clubs en slechts op basis van doelsaldo staat Wolfsberger AC niet helemaal onderaan. Vorig seizoen eindigde de club nog op de derde plek. Omdat kampioen Red Bull Salzburg ook de beker wist te winnen, betekende dat voor Wolfsberger AC ook direct een ticket voor de groepsfase van de Europa League.

Feyenoord speelde nog nooit in Europees verband tegen Wolfsberger AC, wat ook niet heel vreemd is aangezien de Oostenrijkers pas twee keer eerder actief waren in Europa. In het seizoen 2015/2016 werden ze in de voorronde van de Europa League uitgeschakeld door Borussia Dortmund, terwijl ze ook vorig seizoen direct in de groepsfase instroomden. In een zware poule met Borussia Mönchengladbach, AS Roma en Istanbul Başakşehir eindigde Wolfsberger AC op een vierde plaats.

Drie keer eerder speelde Feyenoord in Europees verband tegen een Oostenrijkse club. In het seizoen 1995/1996 werd het in de halve finale van de Europa Cup 2 uitgeschakeld door Rapid Wien. Ook in het seizoen 2000/2001 bleek in de voorronde van de Champions League een Oostenrijkse tegenstander te zwaar, aangezien Sturm Graz over twee wedstrijden wist te winnen. De derde keer was het wel raak voor Feyenoord, want in het seizoen 2003/2004 werd in de UEFA Cup twee keer gewonnen van FC Kärnten.




Tags

wolfsberger opponent voorronde basaksehir beroerde betekende bundesliga cska dortmund graz instroomden karnten monchengladbach onderaan oostenrijk rapid roma salzburg sturm uefa wien

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg