Transparent
Inloggen
Sluiten

Erwin van de Looi: 'Er is niet gedreigd, door niemand'

28 augustus 2020 18:52 - VI.nl
Foto: Pro Shots

Erwin van de Looi: "Er is niet gedreigd, door niemand"; image source: Pro Shots

In gesprek met Voetbal International spreekt Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi tegen dat er gedreigd is met een schorsing voor de spelers van Feyenoord indien zij zich niet zouden melden bij Jong Oranje. "Met Geertruida heb ik nooit gesproken. Met Justin heb ik wel contact gehad. Voordat ik de voorlopige lijst bekendmaakte, heb ik met hem gebeld. Hij had weinig gespeeld en ik wilde weten hoe hij ervoor stond", aldus Van de Looi. "Hij zei dat hij twee wedstrijden zou spelen bij Feyenoord. Vervolgens heeft hij gisteren zelf contact gezocht met onze keeperstrainer met de vraag hoe het ervoor stond. Later heb ik met hem gebeld. Hij zei dat hij fit was en mijn reactie was: Mooi, dan neem ik je op in mijn selectie."

Van de Looi gaat verder: "Vervolgens zei hij dat Feyenoord een dag later zou weten of ze daadwerkelijk mee mochten. Toen heb ik gezegd: In de loop van volgende week horen we of de quarantaine-plicht vervalt, maar ik heb er een goed gevoel bij. In dat geval is er geen reden meer om niet te gaan."

Er is volgens de bondscoach dan ook nooit gedreigd met een schorsing. "Justin vroeg wat er zou gebeuren als Feyenoord toch 'nee' zou zeggen. Toen heb ik gezegd: Ik ben geen jurist, maar volgens mij treedt er dan een regel in werking waarbij je in die periode en de dagen daarna niet mag spelen", zo geeft hij aan. "In dat geval zou hij de openingswedstrijd van Feyenoord missen. Daar heb ik nog bij gezegd: Maar laten we daar ver van wegblijven. Het komst vast allemaal goed."

Van de Looi was dan ook ontstemd toen hij de berichtgeving van Feyenoord voorbij zag komen. "Ik snap dat clubs zich zorgen maken, het is voor ons allemaal een nieuwe situatie. Alleen nemen wij alle voorzorgsmaatregelen. Je mag best weten dat ik redelijk ontstemd was door hetgeen wat naar buiten kwam. Er is niet gedreigd, door niemand", zegt hij daarover.

Meer op VI.nl




Tags

looi gedreigd erwin jong ontstemd oranje bekendmaakte geertruida jurist openingswedstrijd plicht quarantaine vervalt voorzorgsmaatregelen wegblijven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


Feyenoordopnummer1 (geschorst)
3 jaar geleden (gewijzigd)
Ja het zal wel van de looi...

Hij moet weten hoe dat op een jonge jonge over komt zo'n gesprek...
Van de looi wil gewoon zijn beste team mee hebben voor zijn eigen eer en glorie...

Nu ze merken dat ze geen kans maken krabbelt de knvb weer terug. Die van de Looi lijkt me toch altijd al een eigenaardige vent die meer bezig s met zijn eigen cariere en teveel tevreden is met zichzelf terwijl dat nergens op gebaseerd is.
+1/-0

3 jaar geleden
vd Looi....pfft.....dat zo'n pik bij Oranje zit zegt alles....
+2/-0

3 jaar geleden
Won wel de KNVB beker met Groningen, beste club prestatie ooit, maar inderdaad beetje vreemde man. In Tilburg had hij vrij snel veel supporters tegen zich lol.
+1/-0

3 jaar geleden
We vergeten 'boertje' NJ Hoogma .... want denkt die snuiter wel?! Ik vermoed dat als hij dit soort dingen blijft beweren en uitspreken, dat hij snel uit Zeist gebonjourd zal worden. En volledig terecht.
+1/-0

3 jaar geleden
Het is niet direct een dreiging maar hij geeft wel aan wat er eventueel kan gebeuren als hij niet mag spelen van Feyenoord.
Beetje vreemd verhaal van hem.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer