Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'Het was voor een volgende trainer makkelijk om verder te gaan'

30 mei 2020 12:05 - Trouw.nl
Foto: Pro Shots

Jaap Stam: "Het was voor een volgende trainer makkelijk om verder te gaan"; image source: Pro Shots

Jaap Stam vindt dat het succes van Dick Advocaat voor een groot deel ook door hem komt. Dat geeft hij aan in een interview met Trouw. "Ik ben vier maanden met die spelers bezig geweest. Voor een volgende trainer is het makkelijk om dan verder te gaan", aldus Stam. "Op dat moment waren de spelers wel fit genoeg om veel wedstrijden te gaan spelen, het elftal had kwaliteit gekregen."

Stam gaat verder: "Voor Dick was het een perfect moment. Zonder heel goed voetbal te laten zien, haalde hij resultaten. Mensen zien dan niet wat er vooraf is gebeurd. Zo is de voetballerij. Een ander loopt er dan mee weg. Dick heeft natuurlijk zijn sporen verdiend, maar hij wilde er voor het seizoen ook niet instappen, hè?"

Het heeft bij de huidige trainer van FC Cincinnati gezorgd voor een bitter gevoel. "Ik heb een jeugdspeler als Kökcü laten doorbreken, ben veel met Sinisterra bezig geweest en ik heb Senesi gehaald, een speler van wie iedereen zei dat hij er niks van kon en die nu de beste verdediger van Nederland is. Gelukkig kreeg ik van de spelers wel de waardering", zo geeft hij aan.

Meer op Trouw.nl




Tags

stam advocaat bitter cincinnati instappen jeugdspeler kokcu nederland senesi sinisterra sporen trouw

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 jaar geleden
Tjezus, zet jezelf nog meer voor lul
+1/-0

3 jaar geleden
Jammer dit, de credits voor de resultaten na de Stam periode zijn toch echt 100% voor Advocaat.
Í
+1/-0

3 jaar geleden
De verdedigende tactiek van Advocaat werkte. De tactiek paste bij de spelers. Stam had een extreem aanvallende tactiek, wat niet werkte.
+1/-0

 
3 jaar geleden
Meesterlijke reactie van Advocaat op VI :

Advocaat: 'Stam heeft bij Feyenoord één goede beslissing genomen: opstappen'
+1/-0

reactie verwijderd


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.140 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda