Feyenoord bindt ook Willem II aan de zegekar na probleemloze wedstrijd

8 maart 2020 16:22

Feyenoord bindt ook Willem II aan de zegekar na probleemloze wedstrijd; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zonder veel problemen ook weten te winnen van Willem II. De ploeg van Dick Advocaat hoefde niet heel groots te spelen om met 2-0 te winnen van de Tilburgers. Jens Toornstra opende de score, terwijl Steven Berghuis vanaf de strafschopstip ook een doelpunt wist te maken.

Met Willem II trof Feyenoord de derde Brabantse tegenstander in een week tijd. Direct vanaf de aftrap heerste Feyenoord op het veld en was het constant in balbezit. De ploeg van Dick Advocaat was ook non-stop in de aanval, maar had uiteindelijk moeite om tot echt grote kansen te komen. Voor de supporters in De Kuip leek het echter een kwestie van tijd tot de eerste treffer zou vallen en dat gebeurde na een half uur spelen dan ook. Uit een voorzet van Tyrell Malacia schoot Jens Toornstra knap de volkomen verdiende 1-0 in de touwen.

Het duurde niet lang voordat het weer raak was. Willem II-verdediger Saddiki maakte hands in het eigen strafschopgebied en een penalty voor Feyenoord was het gevolg. Aanvoerder Steven Berghuis ging achter de bal staan en schoot onberispelijk raak. In de resterende minuten tot de rust gebeurde er weinig meer, zodat Feyenoord met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

Na rust kwam Feyenoord stukken minder voor de dag. Het leek het duel rustig uit te willen spelen omdat de overwinning toch al binnen leek, waardoor Willem II gevaarlijker kon worden. Mede door uitstekend verdedigen van Marcos Senesi kwamen de Tilburgers echter niet verder dan een schot in het zijnet. Uiteindelijk kreeg Feyenoord alsnog de beste kansen, maar Róbert Bozeník kreeg zijn voet niet tegen de bal toen hij deze voor het intikken had, terwijl invaller Luciano Narsingh twee keer miste toen hij een op een met de doelman kwam te staan. De zege voor Feyenoord kwam geen moment meer in gevaar en wederom waren het drie punten die bijgeschreven konden worden.