Feyenoord na monsterzege tegen NAC naar finale beker

5 maart 2020 22:58

Feyenoord na monsterzege tegen NAC naar finale beker; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich verzekerd van een plek in de finale van de TOTO KNVB Beker. Donderdagavond werd stuntploeg NAC Breda met 7-1 vernederd. Steven Berghuis scoorde drie keer. Ook Marcos Senesi, Robert Bozeník, Ridgeciano Haps en Luciano Narsingh wisten te scoren.

Feyenoord begon nog belabberd aan het duel tegen NAC Breda. De ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie had al PSV en AZ uitgeschakeld en leek ook op weg om Feyenoord aan dat rijtje toe te voegen, omdat de Bredanaars in de openingsfase heer en meester waren. Na een kwartier spelen was het echter Feyenoord dat vrijwel uit het niets op voorsprong kwam. Marcos Senesi kopte raak na een vrije trap van Steven Berghuis en de aanvoerder mocht enkele minuten later een strafschop nemen nadat Eric Botteghin door twee spelers werd vast gehouden. Het werd nog gemist door scheidsrechter Kamphuis, maar de VAR greep in en Berghuis zorgde voor de 2-0.

Enkele minuten later was het weer raak. Robert Bozeník profiteerde optimaal van een blunder van doelman Olij en bracht de stand op 3-0. Het verzet van NAC was daarmee definitief gebroken en dat werd na een half uur spelen onderstreept door Ridgeciano Haps. De verdediger was weer als linksbuiten opgesteld en bekroonde zijn basisplaats met een schitterende stift. Berghuis had die prachttreffer ook gezien en dacht dat hij dat beter kon. In de laatste minuut van de eerste helft speelde hij zich knap vrij met een schitterende actie en stifte vervolgens op minstens zo'n schitterende manier de bal opnieuw over de doelman. Toen het rustsignaal klonk had Feyenoord al een riante 5-0 voorsprong opgebouwd.

Direct na rust kwamen met Edgar Miguel Ié en Oğuzhan Özyakup twee invallers in het veld en de gashendel werd flink teruggedraaid. NAC wist al snel een eretreffer te maken na een fout van Justin Bijlow, maar uiteraard kwam de zege geen moment in gevaar. Enkele minuten na de goal van NAC wist Berghuis zijn derde van de avond te maken. Opnieuw kreeg Feyenoord een penalty, dit keer na een overtreding op Bozeník. Niet veel later kreeg Berghuis zijn dikverdiende publiekswissel en kwam met Luciano Narsingh de derde invaller binnen de lijnen.

Aanvankelijk gebeurde er helemaal niets meer, maar vlak voor tijd ging de bal nogmaals op de stip. Dit keer was het Luciano Narsingh die wist te scoren en daarmee de eindstand bepaalde op 7-1. NAC-verdediger Riera kreeg daarbij zijn tweede gele kaart, waardoor de uitploeg het duel met tien man eindigde.

Voor Feyenoord wacht nu op zondag 19 april FC Utrecht in de finale van de TOTO KNVB Beker. Eerst zal echter zondag afgerekend moeten worden met Willem II.