Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan zondag PSV uitschakelen in race om Champions League-ticket

27 februari 2020 12:02

De eerste competitietopper van dit decennium vindt voor Feyenoord zondag plaats in Eindhoven. Na een flinke crisis heeft PSV met drie zeges op rij weer een beetje vertrouwen gekregen, maar staat het nog altijd achter op Feyenoord. Het verschil tussen beide ploegen is één punt, maar Feyenoord heeft een wedstrijd minder gespeeld. Een zege in Eindhoven zou PSV vrijwel uitschakelen in de strijd om een Champions League ticket.

In ieder seizoen van de Eredivisie kwamen PSV en Feyenoord elkaar tegen. Van de 63 eerdere onderlinge ontmoetingen in Eindhoven wist Feyenoord 20 keer te winnen. 10 keer kende het duel geen winnaar en 33 keer werd er door Feyenoord verloren.

De grootste zege die Feyenoord in Eindhoven wist te behalen is 0-4. Dat lukte in het seizoen 1964/1965. In het kampioensseizoen 2016/2017 werd voor het laatst gewonnen. Dankzij een treffer van Eric Botteghin in de slotfase werd met 0-1 gewonnen. Vorig seizoen eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel, terwijl de thuiswedstrijd in Rotterdam dit seizoen met 3-1 werd gewonnen.

De selectie van PSV kent één speler met een verleden bij Feyenoord. Middenvelder Pablo Rosario speelde enkele maanden in de jeugdopleiding van Feyenoord. Luciano Narsingh kwam als speler weer tot meer dan 100 competitiewedstrijden voor PSV, terwijl Dick Advocaat over twee periodes hoofdtrainer was in Eindhoven.




Tags

advocaat botteghin decennium eredivisie kampioensseizoen narsingh rosario

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.415 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting poor reds schreuder slot soap stengs there think timber trend what will willykment year yoda zerrouki