Transparent
Inloggen
Sluiten

Steven Berghuis: "We hebben spirit en veerkracht getoond"

16 februari 2020 19:15

Feyenoord behaalde zondagmiddag een spectaculaire overwinning in Zwolle. Onder barre omstandigheden wisten de Rotterdammers met 3-4 te winnen van PEC. Aanvoerder Steven Berghuis, die zijn 50e Eredivisiegoal voor Feyenoord maakte, was na afloop een gelukkig mens.

"Ja, ik heb me wel vermaakt vandaag. Spektakel en veel doelpunten zijn altijd het meest vermakelijk natuurlijk. Maar we begonnen slecht met de 2-0 achterstand, en dan is het moeilijk om terug te komen. We hadden vaak de tijd om de juiste keuze te maken, maar we waren veel te slordig. Gelukkig maakten we voor de rust nog de 2-1, die was heel belangrijk voor ons."

In de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte, om vervolgens meteen weer op achterstand te komen. Uiteindelijk werd de zege via Berghuis en Bozenik alsnog binnengehaald. Berghuis is blij voor de Slowaak: "Robert viel goed in. Hij bracht veel energie en bleef continu jagen. Leuk om te zien dat hij de winnende maakt. Uiteindelijk hebben we goede goals gemaakt en hebben we laten zien dat we mentaal sterk zijn. Dat zegt alles over Feyenoord op dit moment".

Met zijn 49e en 50e goal voor Feyenoord in de Eredivisie was Berghuis opnieuw belangrijk, en de aanvaller is naar eigen zeggen nog lang niet klaar. "Ik werk er keihard voor, dus ben er ook trots op. Maar ik ben nog lang niet klaar, hoor".




Tags

berghuis veerkracht barre binnengehaald bozenik eredivisie eredivisiegoal jagen pec slowaak spectaculaire vermakelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.148 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk fvd geertruida gimenez hartman hotels immigratie jong koeman kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland slot statushouders westen westerse wieffer yoda zorg