Transparent
Inloggen
Sluiten

Strijd om Champions League ticket wordt hervat in Zwolle

15 februari 2020 01:36

Voor Feyenoord wacht zondag een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, de huidige nummer zestien van de Eredivisie. De Zwollenaren zijn verwikkeld in een flinke strijd tegen degradatie, al verloren ze in dit kalenderjaar nog geen wedstrijd. De onderlinge verschillen op de ranglijst zijn bovendien ook zo klein dat nummer twaalf FC Emmen maar drie punten meer heeft.

Gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst lijkt Feyenoord op papier een redelijk eenvoudige wedstrijd tegemoet te gaan. Op basis van historie kan de ploeg van Dick Advocaat zich echter opmaken voor een pittige middag. Van de 19 keer dat het duel eerder werd gespeeld in Zwolle in competitieverband werd maar 8 keer gewonnen. 5 keer kende het duel geen winnaar, terwijl PEC Zwolle 6 keer wist te winnen.

Ook afgelopen seizoen werd er verloren, de thuisploeg won toen met 3-1. Een seizoen eerder won Feyenoord wel. Uiteindelijk werd het 3-4, al kwam de thuisploeg in een zeer hectische slotfase nog dicht bij een gelijkmaker.

Voor Gustavo Hamer zal het zondag een weerzien worden met zijn oude club. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte vorig jaar zomer de overstap naar Zwolle. Eric Botteghin speelde in het verleden juist 140 competitiewedstrijden in het blauw-wit van Zwolle. Voor de Braziliaan was FC Zwolle zijn eerste club in Nederland.




Tags

pec advocaat blauw botteghin braziliaan degradatie emmen eredivisie gustavo hamer historie nederland verwikkeld weerzien zwollenaren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.407 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game hancko kloese kraaij krabbendam lien liverpool milambo nha schreuder slot tai thao timber tin truc yoda