Transparent
Inloggen
Sluiten

Strijdend Feyenoord plaatst zich voor halve finale KNVB Beker

13 februari 2020 22:46
Foto: Pro Shots

Strijdend Feyenoord plaatst zich voor halve finale KNVB Beker; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zich donderdagavond voor de halve finale van de KNVB Beker geplaatst. In een koud en regenachtig Friesland won de ploeg van Dick Advocaat met 0-1. Het doelpunt aan Rotterdamse zijde kwam van Leroy Fer. Feyenoord speelde deze avond met rouwbanden en droeg bij de opkomst een speciaal herdenkingsshirt met de tekst “Carlito, voor altijd in ons hart amigo”, in verband met het treurige overlijden van clubman Carlo de Leeuw op 59-jarige leeftijd.

De naar Friesland afgereisde Rotterdammers - een vol uitvak plus nog een hele hoop supporters op de overige vakken - zagen vanaf de tribune een licht gewijzigde opstelling ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd. Ter vervanging van de geblesseerde Eric Botteghin begon Edgar Ié weer eens in de basis. Ook Orkun Kökcü stond aan de aftrap, hetgeen ten koste ging van Oguzhan Özyakup.

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd. De eerste kans viel te noteren in de 8e minuut. Nicolai Jørgensen, die op 18 januari van dit jaar twee keer scoorde tegen sc Heerenveen, schoot van dichtbij op doelman Bednarek. Bij de tweede mogelijkheid was het wél raak. Uit een vrije trap van Jens Toornstra kon Marcos Senesi bij de tweede paal terugkoppen op de vrijstaande Leroy Fer, die Feyenoord met een kopbal in de verre hoek verdiend op voorsprong zette. Het doelpunt werd door spelers en supporters aangegrepen om nogmaals stil te staan bij het overlijden van Carlo de Leeuw.

Net voor het eerste half uur was verstreken kwam Luis Sinisterra dicht bij de 0-2. Zijn schot werd, na een dieptepass van Steven Berghuis, ternauwernood gekeerd door Bednarek. Aan de andere kant was sc Heerenveen via Ejuke gevaarlijk, maar zijn harde schot werd fantastisch gered door Justin Bijlow. Na dit moment greep sc Heerenveen het initiatief en kwam het via Botman andermaal dicht bij een doelpunt, maar opnieuw kon Bijlow redding brengen. Zo ging Feyenoord met een 0-1 voorsprong de rust in.

Na de pauze was het sc Heerenveen dat fel startte. Zo was Ejuke op snelheid de baas over Geertruida en Toornstra, maar stond wederom Bijlow op de goede plek om de Nigeriaan van scoren af te houden. Even later bracht de lat redding op een verdwaalde voorzet van sc Heerenveen-spits Jens Odgaard.

In de 65e minuut leek de 0-2 aanstaande. Een vlijmscherpe counter van Feyenoord werd uiteindelijk niet met een doelpunt bekroond, doordat Kökcü van dichtbij op de liggende doelman Bednarek schoot. De fase die volgde kenmerkte zich door een opportunistisch sc Heerenveen en een strijdend Feyenoord. Tot een kwartier voor tijd waren er weinig kansen te noteren. De Friezen bleven aandringen en raakten in de 76e minuut opnieuw de lat, dit keer via de ingevallen Runar Espejord.

Met twee wissels, zo'n tien minuten voor tijd, bracht Advocaat nieuw elan bij Feyenoord. Sam Larsson en Oguzhan Özyakup kwamen in het veld voor de moegestreden Nicolai Jørgensen en Orkun Kökcü. Ook Edgar Ié maakte de 90 minuten niet vol: hij werd vervangen door Jan-Arie van der Heijden.

Met maar liefst 7 minuten extra speeltijd moest Feyenoord tot het gaatje gaan. Hierin kwam het niet meer in hele grote problemen, al zorgde sc Heerenveen met veel lange ballen nog voor wat onrust. Feyenoord hield echter de nul en wist de wedstrijd daarom winnend af te sluiten.

In de halve finale speelt Feyenoord een thuiswedstrijd tegen NAC Breda, dat uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op 3, 4 of 5 maart.




Discussieer mee op de forums


Tags

heerenveen bednarek bijlow knvb kokcu strijdend advocaat carlo ejuke fer friesland leeuw noteren oguzhan ozyakup plaatst toornstra aandringen afgereisde aftrap amigo andermaal bekroond berghuis botman botteghin carlito clubman counter dieptepass elan espejord gaatje geertruida heijden herdenkingsshirt kenmerkte larsson moegestreden nac nigeriaan odgaard opkomst pauze regenachtig rouwbanden runar senesi sinisterra tekst ternauwernood terugkoppen treurige uitvak vakken verdwaalde verstreken vlijmscherpe vrijstaande

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.416 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again also arne arneslot because bosz championship hancko kloese kraaij liverpool middenveldert milambo nederland oosting poor reds schreuder slot soap there think trend what will willykment year yoda zerrouki