Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: "Tweede helft biedt veel perspectief"

25 januari 2020 22:21

Met 23 punten uit 9 competitiewedstrijden blijft Feyenoord doorstomen onder Dick Advocaat. Vooral de tweede helft was van hoog niveau, en de vraag aan de oefenmeester was dan ook wat er in de rust is gezegd in de kleedkamer.

”Het was vooral een tactische omzetting. We liepen te diep met onze backs, wat er automatisch voor zorgt dat Heracles met zes verdedigers gaat spelen. We wilden meer ruimte creëren en dus lieten we de backs iets verder terug staan. Daarom was er meer ruimte voor de middenvelders. Maar we hebben ze ook wel even wakker geschud, ja. Want van deze ploeg mag je, met alle respect, niet verliezen.”

Verder benadrukte de Hagenees dat de tegendoelpunten opnieuw onnodig waren. ”Het verdedigen bij corners zal echt verbeterd moeten worden. Hier moeten we meer aandacht aan gaan besteden, want dan voorkom je een spannende slotfase. Aan de andere kant hebben we ook nog goede kansen op de 2-4 gehad. Het is lang niet zo slecht als mensen zeggen, want anders blijf je geen 11 wedstrijden ongeslagen.”

Tenslotte ging Advocaat ook nog in op de vermeende interesse in een middenvelder. Volgens de trainer gaat het niet om een middenvelder uit de Eredivisie en duurt het waarschijnlijk ook nog even tot de transfer helemaal rond is.




Tags

advocaat corners doorstomen eredivisie geschud heracles oefenmeester omzetting wakker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pvv reijnders rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer