Feyenoord behaalt zege in Almelo na drie doelpunten in tien minuten

25 januari 2020 21:42

Feyenoord behaalt zege in Almelo na drie doelpunten in tien minuten; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo zaterdagavond met 2-3 gewonnen. Op het kunstgras kwamen de Rotterdamse doelpunten van Toornstra, Sinisterra en Botteghin.

In tegenstelling tot de levendige en doelpuntrijke openingsfase tegen sc Heerenveen, begon de wedstrijd dit keer een stuk rustiger. Het was van beide kanten aftasten, wat ertoe leidde dat de eerste Feyenoord-mogelijkheid een kwartier op zich liet wachten. Na een vlotte combinatie tussen Geertruida en Berghuis werd ternauwernood een doelpunt van Leroy Fer voorkomen.

In de 19e minuut was het raak aan de andere kant. Uit een hoekschop kon verdediger Maximilian Rossmann volledig vrijstaand inkoppen. De zonedekking bij Feyenoord liet hierbij zeer te wensen over, aangezien er niemand in de buurt stond bij zowel Osman als Dessers. Ook na de 1-0 werd het spel van Feyenoord er niet beter op. Het was aan doelman Justin Bijlow te danken dat het scorebord na een halfuur nog steeds 1-0 aangaf: na een goede aanval van Heracles Almelo moest hij handelend optreden bij een schot van Jeremy Cijntje.

Steven Berghuis kon een paar minuten later gevaarlijk uithalen, maar zijn schot verdween over het doel van Janis Blaswich. Zo´n vijf minuten voor rust zorgde de aanvoerder van Feyenoord opnieuw voor gevaar. Uit zijn corner kreeg Eric Botteghin de bal er van dichtbij echter niet in gekopt. Ook Luis Sinisterra verzuimde om Feyenoord nog voor rust op gelijke hoogte te brengen met Heracles Almelo. Na goed voorbereidend werk van andermaal Steven Berghuis was zijn inzet veel te wild en ongecontroleerd. Hierdoor ging Feyenoord met een 1-0 achterstand de rust in.

Na rust kwam Feyenoord flitsend uit de startblokken, wat zich al snel in de 1-1 vertaalde. Nadat Jørgensen op het middenveld een duel won van Merkel, werd Berghuis op rechts weggestuurd. Na beheerst terugleggen kon de mee opgekomen Jens Toornstra via de handen van Blaswich de 1-1 binnenschieten. Twee minuten later was Berghuis dicht bij de 1-2, maar zijn harde knal werd tot corner verwerkt door oud-Feyenoorder Mats Knoester.

Bij de volgende aanval werd het alsnog 1-2. Een voorzet vanaf rechts kwam via een been van een Heracles-verdediger voor de voeten van Luis Sinisterra, die de bal verwoestend binnenknalde. Zo was de 1-0 achterstand binnen tien minuten omgebogen in een 1-2 voorsprong. En daarmee was de koek nog niet op. In de 57e minuut werd de marge verdubbeld door de Rotterdammers, toen Eric Botteghin een corner van Kökcü bij de tweede paal simpel kon afronden.

Na de 1-3 voor Feyenoord ging de storm wat liggen. Heracles Almelo was zichtbaar aangeslagen en Feyenoord nam wat gas terug, al hield het team van Dick Advocaat het initiatief in handen. Twintig minuten voor tijd kwam Luis Sinisterra in botsing met doelman Blaswich, waarna de Colombiaan uit voorzorg naar de kant werd gehaald. Zijn vervanger was Sam Larsson. Ook Luciano Narsingh kreeg nog wat speeltijd; hij kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Nicolai Jørgensen.

Daar waar een slotoffensief er niet echt in leek te zitten, kwam Heracles Almelo plotseling toch terug in de wedstrijd, toen Rossmann opnieuw vogelvrij stond bij een hoekschop. Hij schoot de bal knap binnen achter Bijlow. Om het in de slotfase dicht te houden, bracht Advocaat de herstelde Rick Karsdorp in het veld voor Orkun Kökcü. De laatste minuten waren spannend, maar leverden geen doelpunten meer op. Zo wist Feyenoord opnieuw drie punten toe te voegen aan het totaal.

Zaterdag 1 februari speelt Feyenoord om 19:45 uur de volgende competitiewedstrijd, thuis tegen FC Emmen.