Transparent
Inloggen
Sluiten

Dick Advocaat: "Het spel moet echt beter"

18 januari 2020 22:44

Met 20 punten uit 8 wedstrijden lijkt het Advocaat-effect voort te duren bij Feyenoord. Zaterdagavond werd sc Heerenveen met 3-1 aan de zegekar gebonden. De Kleine Generaal was echter niet tevreden over het vertoonde spel van zijn ploeg.

“Het was geen geweldige wedstrijd van onze kant. Ik denk dat we qua spel gelijkwaardig waren aan Heerenveen, en soms zelfs wel minder. Zij hadden meer rust aan de bal dan wij en wisten beter om te gaan met de ruimtes. Aan de andere kant hebben we veel kansen gecreëerd, waarvan er een aantal echt 100% kansen waren. Dus qua effectiviteit mag ik niet klagen. Zeker omdat we de laatste jaren niet altijd sterk uit de winterstop zijn gekomen.”

Verder ging Advocaat in op de situaties rondom zijn spits Nicolai Jørgensen en doelman Justin Bijlow. “Er is de afgelopen periode veel op Nicolai afgekomen. Hij moet ervoor zorgen dat hij weer helemaal de oude wordt. Voor zichzelf, voor het aankomende EK, maar natuurlijk ook voor Feyenoord. Van Justin (Bijlow, red.) weet ik dat het gewoon een hele goede keeper is. Hij is tenslotte ook eerste keeper geweest onder Van Bronckhorst, dus ik vond het risico om hem op te stellen beperkt. Op de trainingen zie je dat hij erg atletisch is en veel uitstraling heeft, en dat heeft hij vandaag ook laten zien in de wedstrijd.”

Overigens begon het interview met een kleine vertraging. Advocaat was namelijk naar een foto van zichzelf aan het kijken, om het interview vervolgens te beginnen met de woorden: ´”Ik ben toch wel mooi voor mijn leeftijd, hè”.




Discussieer mee op de forums


Tags

advocaat bijlow heerenveen afgekomen bronckhorst effectiviteit foto gelijkwaardig generaal klagen uitstraling vertraging zegekar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki