Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'Dit is gewoon Feyenoord: vallen en opstaan. En dan weer vallen'

7 oktober 2019 10:01

In zijn column in het Algemeen Dagblad geeft Willem van Hanegem aan niet mee te gaan in het eisen om het slag van Jaap Stam. "Als je dat doet heb je niet door hoe de club er inmiddels voor staat. Er was geen technisch directeur te vinden die aan de slag wilde in de Kuip en de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur mislukte ook volkomen", aldus Van Hanegem. "Dat neemt niet weg dat Stam al vroeg na zijn start bij Feyenoord zijn tanden moet laten zien. Want hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik Renato Tapia en Sam Larsson zwaar geïrriteerd naar de zijkant zag komen in Sittard? Dachten die gasten echt dat ze lekker speelden? Als dat echt zo is, dan ontbreekt elke zelfkennis en dat is gevaarlijk bij een topclub."

Bij Feyenoord werd alweer gesproken over Samba Sam. "Omdat hij tegen een naïef FC Twente en tegen FC Porto een heel klein beetje was opgestaan. Maar dat is typisch Feyenoord: te snel roepen dat het allemaal weer in orde is", zo geeft hij aan. "De zogenaamde voetbalkenners op televisie spraken gisteren over een onbegrijpelijke middag. Maar dit is gewoon Feyenoord: vallen en opstaan. En dan weer vallen. Vorig seizoen walste de ploeg het bewierookte Ajax met 6-2 de Kuip uit om vervolgens van Excelsior te verliezen. Aan die wisselvalligheid maakt Stam dus ook geen einde, maar eerlijk gezegd had ik dat ook niet verwacht met deze selectie."

Van Hanegem pleit wel voor een verandering in de verdediging. "Eric Botteghin zat zo'n beetje bij elke tegentreffer mis. Op de bank zit een Argentijn die Feyenoord voor bijna zeven miljoen heeft opgehaald bij San Lorenzo. Ik denk dat die jongen nu denkt: 'kan ik eigenlijk nog terug?", zegt hij daarover. "Ik snap dat ze Marcos Senesi vorige maand niet meteen op kunstgras wilden laten starten om hem even uit de vuurlinie te houden. Maar nu is de tijd gekomen dat hij naast Edgar Ié, die bij de eerste goal faalde, komt te staan. Dat hij geen Engels spreekt, zal mij een zorg zijn. De voetbaltaal is voor iedereen hetzelfde."




Tags

hanegem stam kuip bewierookte botteghin column excelsior larsson lorenzo naief onbegrijpelijke porto renato samba san senesi tapia twente voetbalkenners voetbaltaal vredesnaam vuurlinie walste wisselvalligheid zelfkennis zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.317 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane arneslot ego eredivisie geertruida gimenez hancko intensiteit iran israel kampioensjaar kompas kraaij kroes minteh praag religie rvc slot stengs sugawara timber ueda vertekent wieffer willykment woerts yoda zerrouki