Feyenoord na wederom een wanvertoning onderuit in Sittard

6 oktober 2019 16:23

Feyenoord na wederom een wanvertoning onderuit in Sittard; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondag na een gênante vertoning verloren op bezoek bij Fortuna Sittard. In Limburg eindigde het in 4-2 voor de thuisploeg. Ridgeciano Haps en Steven Berghuis maakten de doelpunten voor Feyenoord.

Feyenoord begon belabberd op het Limburgse gras. Na twee minuten kwam Fortuna Sittard al op voorsprong nadat Edgar Ié zich makkelijk liet omspelen en de bal uiteindelijk voor de voeten van Ciss kwam, die direct doeltreffend uithaalde. De ploeg van Jaap Stam kende een belabberde eerste helft, maar zag na bijna een half uur Ridgeciano Haps wel plotselin gelijk maken toen zijn bal van richting werd veranderd.

Erg lang kon Feyenoord echter niet jagen op de voorsprong, omdat Fortuna alweer snel op voorsprong kwam. Dit keer na notabene een fout van Haps. Vlak voor rust volgde ook nog een derde treffer.

Feyenoord zal ongetwijfeld met goede moed aan de tweede helft zijn begonnen, maar direct vanuit de aftrap kreeg het alweer een tegendoelpunt te verwerken. Het kwam niemand bij Feyenoord in zich op om Sambou te dekken, zodat hij de 4-1 kon binnen koppen.

Halverwege de tweede helft wist Steven Berghuis nog wel een tweede treffer voor Feyenoord te maken. Ondanks een klein slotoffensief waarbij een schot van Nicolai Jørgensen van de lijn werd gehaald en Luis Sinisterra de paal raakte, kwam Feyenoord geen moment in de buurt van ook maar iets wat op een resultaat lijkt en staat het inmiddels al tien punten achter op koplopers Ajax en PSV.