Transparent
Inloggen
Sluiten

Dennis van Eersel: 'Geef Naoufal Bannis een keer een echte kans'

6 oktober 2019 11:53 - NOS.nl
Foto: Pro Shots

Dennis van Eersel: "Geef Naoufal Bannis een keer een echte kans"; image source: Pro Shots

Volgens RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel moet Naoufal Bannis bij Feyenoord meer aan spelen toe komen. Dat geeft hij aan in gesprek met de NOS. "Bannis heeft Nicolai Jørgensen voor zich en Jaap Stam kiest bij absentie van hem nu liever voor een buitenspeler als Luis Sinisterra in de punt van de aanval", aldus Van Eersel. "Geef Bannis een keer een echte kans. Nu blijft het veelal beperkt tot korte invalbeurten. Iedereen ziet wel de potentie van deze jongen. Fysiek moet Bannis nog wel stappen maken, maar je ziet bijvoorbeeld zijn klasse terug in zijn loopacties."

Het duel tegen FC Emmen noemt hij daarbij als voorbeeld toen hij een kwartier voor tijd onderuit getrokken werd en de verdediger van Emmen met rood van het veld moest. "Hij was nog maar net ingevallen en maakte een geweldige loopactie", zo geeft hij aan. "Bannis was bepalend op dat moment. En later ook enigszins met de assist op Jens Toornstra, die de 3-3 binnenschoot."

Van Eersel hoopt dat er geen Vente-scenario plaats zal vinden. "Dylan heeft, mede door het ontbreken van Feyenoord in de eerste divisie, veel te weinig gespeeld", zegt hij daarover. "Bij hem is het misgegaan en daar moeten ze in Rotterdam-Zuid ten aanzien van Bannis voor waken. Zeker volgend seizoen zal hij meer minuten moeten gaan maken. Anders is het verstandig om elders te kijken."

Meer op NOS.nl


Discussieer mee op de forums


Tags

bannis eersel naoufal emmen nos rijnmond sinisterra stam toornstra vente

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Wat heeft Van Eersel gesnoven om dit soort klinklare onzin te verkondigen?
3 weken geleden
Zonder echte spits scoren ze tegen Twente 5 keer.
 
3 weken geleden
En tegen Fortuna Sittard slechts 1 x dat is te weining aangezien we een gatenkaas verdediging hebben
3 weken geleden
Waar van Eersel volkomen gelijk in heeft, is dat Feyenoord de afgelopen jaren de eigen glazen ingegooid heeft door met Jong Feyenoord niet deel te nemen aan de voetbalpyramide. Dat is een miskleun van jewelste gebleken, en niet alleen achteraf; ik heb het eerder aangegeven.

De devaluatie van de beloftencompetitie heeft ertoe geleid dat jeugdspelers van Feyenoord na de O19 niet de weerstand hebben ondervonden die andere ploegen met een 'Jong' elftal in de Eerste Divisie hun talenten wél hebben kunnen bieden. En dan kun je tot de O19 de beste opleiding van Nederland hebben (gehad), dáárna heeft dat talent zich onvoldoende kunnen ontwikkelen.

Dylan Vente was misschien niet van hetzelfde kaliber als Boadu of Malen, en Schuurman geen van der Beek. Maar als zij afgelopen jaren wél iedere week hadden kunnen spelen met Jong Feyenoord in de Eerste Divisie, hadden zij zich beter kunnen ontwikkelen dan nu het geval is geweest. Daar ben ik persoonlijk heilig van overtuigd...

In eerste instantie kan je als TD dit verkeerd hebben gezien, maar voor van Geel werd het op een gegeven moment een principe-kwestie. Een persoonlijke, obsessieve kruistocht die club enorme schade berokkend heeft.

Laatste nieuws
Tagcloud

anderlecht arnesen arrow berghuis blaak burger chelsea dick dirkteur enkel feyenoordopnummer fraser hanegem haps herik hsv janjanmaat jansen jol kermit kokcu macht paok pass senesi sinistera socrates stam verdediging zachtaardige