Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord stunt en wint van grootmacht Porto

3 oktober 2019 20:50
Foto: Pro Shots

Feyenoord stunt en wint van grootmacht Porto; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft donderdag voor een verrassing gezorgd in de Europa League. De ploeg van Jaap Stam versloeg in De Kuip grote favoriet FC Porto met 2-0. Jens Toornstra en Rick Karsdorp zorgden er met hun treffers voor dat Feyenoord weer volledig leeft in de groep.

Feyenoord kende vanaf het begin veel moeite met het spel van FC Porto. De Portugezen hadden het meeste balbezit en drongen ook het meeste aan. Het was dan ook Porto dat de eerste grote kans kreeg, maar de bal werd over het doel van Kenneth Vermeer gestift. Halverwege de eerste helft werd ook Feyenoord gevaarlijk, maar een schot van Ridgeciano Haps ging net over.

Naar mate de eerste helft verstreek kreeg de ploeg meer grip over het duel en kon het vaker aan aanvallen denken. Het was echter toch met name Porto dat gevaarlijk werd, maar keer op keer wist Vermeer reddend op te treden. Met de befaamde brilstand op het scorebord werd daarom de kleedkamers weer opgezocht.

Vrij snel na rust was het raak en was het Feyenoord dat de score opende. Een voorzet van Sam Larsson kwam voor de voeten van Jens Toornstra en hij schoot in de verre hoek de 1-0 in de touwen. Enkele minuten later kreeg de ploeg nog een grote kans, maar Steven Berghuis wist niet te scoren, terwijl de rebound van Toornstra ook niet tot doelpunt kon worden gepromoveerd.

Na een uur spelen nam Porto het initiatief weer over en werd Feyenoord vol onder druk gezet. Het leidde al snel tot een schot op de lat. Nauwelijks kwam de thuisploeg er nog uit, al was Toornstra plotseling dicht bij zijn tweede toen hij de paal raakte. Het waren echter de Portugezen die een groot aantal aan kansen kregen. De lat werd nogmaals geraakt, een paar keer werd net over het doel geschoten, terwijl Vermeer een uitstekende wedstrijd aan het keepen was.

Ondanks dat er niet gescoord werd door Porto leek het een kwestie van tijd tot Feyenoord een tegentreffer zou moeten gaan slikken. Daar dacht Rick Karsdorp tien minuten voor tijd echter anders over. Hij zette halverwege de helft van Porto een solo in en slalomde voorbij enkele verdedigers. Oog in oog met doelman Marchesín wist hij de bal ook in het doel te krijgen, zodat De Kuip opnieuw ontplofte.

Feyenoord wist dat de buiten binnen was. Berghuis kreeg nog een mogelijkheid om te scoren, maar zag zijn schot gekeerd worden. Ondanks dat Porto aan bleef zetten, wisten ook zij niets meer te creëren. De zege van Feyenoord was daarmee een feit.




Tags

porto toornstra vermeer berghuis karsdorp kuip befaamde drongen gestift haps kwestie larsson marchesin ontplofte opgezocht rebound reddend ridgeciano slalomde slikken solo stam verstreek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.391 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki