Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'In de tweede helft waren we een stuk overtuigender'

20 september 2019 00:35

In gesprek met RTL 7 gaf Jaap Stam aan dat Feyenoord nog goed aan de wedstrijd begon. "Dan krijgen we een penalty tegen en nemen we een bepaald risico in de opbouw als zij gemist hebben. Je merkt dan dat de onzekerheid er een beetje insluipt", aldus Stam. "We maken aan de bal veel fouten. Je weet dat je tegen een ploeg speelt die hun fysiek gebruikt en agressiviteit gebruikt in het druk zetten. Je moet dan snel aan de bal zijn en dat gebeurt bij vlagen in de eerste helft zeker niet."

Na rust zag Stam een veel beter Feyenoord. "In de tweede helft speelden we zoals we in de eerste helft ook hadden moeten doen. Je speelt met meer overtuiging en laat meer zien waar je naar toe wil. Uiteindelijk domineer je ook grote gedeeltes van de tweede helft. Je krijgt een paar situaties waar je kan schieten, maar pakt de keeper een paar ballen", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk geeft het een stuk beter gevoel dan dat we over hadden gehouden aan de eerste helft. Het is alleen te weinig. Internationaal krijg je niet zoveel kansen. Die kansen die je krijgt moet je er in prikken. Je moet rekening houden dat je niet zoveel weggeeft."

Stam was niet geschrokken van de eerste helft. "Je weet wat sommige momenten met een ploeg kunnen doen als het even tegenzit of met spelers", zei hij daarover. "Als je op dat moment even teveel spelers hebt die er niet in zitten, krijg je het moeilijk en loop je achter de feiten aan. In de tweede helft doen we dat niet en zijn we een stuk overtuigender."




Tags

stam overtuigender agressiviteit domineer gedeeltes insluipt onzekerheid opbouw prikken vlagen weggeeft

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie jong koeman kraay kuijt middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda zorg