Feyenoord wint van ADO ondanks miraculeuze eigen doelpunten

15 september 2019 16:23

Feyenoord wint van ADO ondanks miraculeuze eigen doelpunten; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag weten te winnen. De ploeg van Jaap Stam won uiteindelijk met 3-2. Rick Karsdorp en Leroy Fer wisten beiden vanaf de strafschopstip te scoren, terwijl Luciano Narsingh voor de mooiste treffer van de middag zorgde. Beide doelpunten van ADO Den Haag werden door Feyenoord in eigen doel gewerkt.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd en drong direct vanaf het eerste fluitsignaal aan. Na ruim vijf minuten werd het daarvoor al beloond toen de bal op de stip ging nadat Ridgeciano Haps onderuit werd getrokken. Rick Karsdorp schoot de bal buiten bereik van doelman Havekotte in het doel.

ADO werd volledig overlopen door de ploeg van Jaap Stam en het leek een kwestie van wachten tot er meer treffers vielen. Na twaalf minuten werd het spel even onderbroken vanwege de aangekondigde knuffelactie. Vanuit het uitvak werden ongeveer 4000 knuffels naar beneden gegooid. Een paar minuten later viel dan de volkomen terechte tweede goal toen Luciano Narsingh goed de bal veroverde en een een-twee aanging met Luis Sinisterra. De gelegenheidsspits zorgde met een stift voor de zeer fraaie 2-0.

Ook na die treffer bleef Feyenoord oppermachtig en ging het op jacht naar meer doelpunten. Tien minuten voor rust floot scheidsrechter Gözübüyük opnieuw voor een strafschop nadat Meijers zeer opzichtig hands maakte. Dit keer ging Leroy Fer achter de bal staan en hij schoot onberipselijk de derde treffer binnen. Hij zorgde daarmee ook voor de uiteindelijke ruststand.

Vrij snel na rust kreeg Feyenoord via Larsson en Narsingh twee grote kansen, maar Havekotte kon nu wel redding brengen. De echte scherpte bij Feyenoord was echter weg, waardoor ADO er af en toe gevaarlijk uit kon komen. Het leidde een kwartier voor tijd zelfs tot de aansluitingstreffer toen Edgar Miguel Ié een voorzet met een omhaal wilde wegwerken, maar de bal daarmee in eigen doel schoot.

De wedstrijd kantelde opeens volledig en Feyenoord leek het helemaal kwijt te zijn. De Hagenezen leken helemaal terug in de wedstrijd te komen toen enkele minuten later ook Renato Tapia voor een eigen doelpunt zorgde. Hij kopte de bal achter Kenneth Vermeer. In de resterende minuten kwam Feyenoord echter niet meer in gevaar, ondanks dat ADO volle bak ten aanval ging.

Het hoogtepunt voor Feyenoord in de tweede helft was de rentree van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra. Beide spelers kwamen vanwege blessures dit seizoen nog niet in actie.