Transparent
Inloggen
Sluiten

Jaap Stam: 'We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag'

11 augustus 2019 16:50

Jaap Stam was in gesprek met Fox Sports niet tevreden over het spel van zijn ploeg. "We hadden verwacht dat we een ander spel zouden spelen als vandaag", aldus Stam. "Het was te gehaast, we waren op momenten niet fris en niet scherp genoeg. Het was niet goed aan de bal, de kwaliteit van de passing was ook niet goed. We leverden de ballen steeds in, waardoor je steeds in omschakelmomenten kwam. We kozen steeds voor de lange bal in plaats van balbezit te houden, waardoor je ook weer grotere afstanden moet overbruggen om de tweede bal te veroveren. Die bal verover je dan niet, waardoor je weer achteruit moet lopen. Uiteindelijk bleef je steeds in dat ritme zitten."

Volgens de trainer van Feyenoord speelde het ook mee dat Feyenoord de wedstrijd tegen Dinamo Tbilisi in de benen had. "We weten allemaal de situatie waarin wij verkeren, waarin we moeten spelen met spelers die nog niet helemaal fit zijn", zo gaf hij aan. "Uiteindelijk moet je in je wissels ook daar rekening mee houden in plaats van dat je gericht kan wisselen en je bijvoorbeeld een extra spits in kan brengen. Daar moet je ook naar kijken. Uiteindelijk hebben we maar een puntje uit deze wedstrijd en dat is te weinig. Dat weten wij ook."

Feyenoord had veel moeite met het spel van Heerenveen. "Je weet dat als je hier komt dat je dan onder druk gezet gaat worden. Dat proberen ze in een hoog tempo te doen. Af en toe heb je ruimte in de rug als zij druk proberen te zetten op onze helft. Af en toe moet je dan gebruik maken van die ruimte en eerder de diepte zoeken. Als dat niet gebeurt, wordt het moeilijk."




Tags

stam afstanden dinamo fox gehaast heerenveen kozen omschakelmomenten overbruggen passing puntje tbilisi verover

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.336 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve arneslot danall ego eredivisie geloofwaardigheid gimenez gravenberch hancko herik jong knvb kompas kroes madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat stengs timber ueda willykment woerts yoda