Feyenoord ook gelijk in tweede competitieduel na zeer matige pot

11 augustus 2019 16:23

Feyenoord ook gelijk in tweede competitieduel na zeer matige pot; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft op bezoek bij sc Heerenveen niet weten te winnen. Het uitduel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Via een strafschop van Steven Berghuis kwam Feyenoord in de blessuretijd van de eerste helft nog op voorsprong, maar in de tweede helft kwamen de Friezen langszij.

Feyenoord werd, met Rick Karsdorp in de basis, vanaf het begin direct teruggedrongen door sc Heerenveen. Het was vooral de thuisploeg die aan de bal was en na een overtreding van Eric Botteghin kreeg het binnen het kwartier ook een strafschop. Dankzij een geweldige redding van Kenneth Vermeer werd een achterstand echter voorkomen.

Feyenoord kwam vervolgens iets beter in de wedstrijd, maar beide ploegen wisten nauwelijks gevaarlijk te worden. Een vrije trap van Heerenveen-middenvelder Faik ging net naast het doel, terwijl Feyenoord het gevaarlijkst werd via twee afstandsschoten van Renato Tapia.

Alles veranderde echter vlak voor rust. Eerst kreeg Feyenoord via Orkun Kökcü een grote kans, terwijl nog geen minuut later Heerenveen dicht bij een treffer was. Aan het eind van de eerste helft mocht Feyenoord nog één keer ten aanval trekken en dat leidde direct tot een strafschop. Een voorzet werd door sc Heerenveen-verdediger Floranus met zijn hand weggewerkt, waardoor de bal op de stipt ging. Steven Berghuis zorgde dat Feyenoord met een voorsprong de kleedkamers op mocht zoeken.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Het balbezit ging over en weer, maar kansen waren er nauwelijks. Heerenveen kreeg halverwege de tweede helft plots een opgelegde kans toen Wouter Burger de bal verspeelde. Het was aan Berghuis te danken dat de voorsprong voor Feyenoord op het scorebord bleef staan, omdat hij de bal op de doellijn tegen wist te houden.

Feyenoord leek verder ogenschijnlijk eenvoudig op de been te blijven, maar tien minuten voor tijd moest de ploeg toch een tegendoelpunt slikken. Verdediger Dresevic mocht van meer dan dertig meter uithalen en zijn schot ging met een rare zwabber in het doel.

In de resterende minuten probeerde Feyenoord iets meer aan te zetten, maar een schot op doel was er niet te zien aan beide kanten. Het tweede competitieduel van dit seizoen eindigde daarom ook in een gelijkspel.