Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord in mogelijke vierde voorronde EL tegen Norrköping of Hapoel Beer-Sheva

5 augustus 2019 13:56
Foto: Pro Shots

Feyenoord in mogelijke vierde voorronde EL tegen Norrköping of Hapoel Beer-Sheva; image source: Pro Shots

Als Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League Dinamo Tbilisi weet te verslaan wacht een tweeluik tegen de winnaar van het duel tussen Norrköping en Hapoel Beer-Sheva. Dat werd duidelijk na de loting van maandagmiddag. Feyenoord zal in dit geval met een thuiswedstrijd beginnen op donderdag 22 augustus. De return volgt dan op donderdag 29 augustus.

Feyenoord speelde nog nooit eerder tegen een van beide clubs. Wel trof het in het seizoen 1992/1993 een andere Israëlische club. In de Europa Cup 2 was Hapoel Petach Tikva de tegenstander. Feyenoord won in De Kuip met 1-0 en verloor in Israël met 2-1. Op basis van gescoorde uitdoelpunten ging Feyenoord naar de volgende ronde.

Een Zweedse tegenstander werd al vaker getroffen en keer op keer bleek Feyenoord over twee wedstrijden de sterkste. In het seizoen 1961/1962 was IFK Göteborg de eerste Zweedse opponent. In Zweden werd al met 0-3 gewonnen, terwijl in Rotterdam de cijfers nog overtuigender waren. Feyenoord was toen met 8-2 te sterk.

In de jaren '70 moest Feyenoord drie keer voor de UEFA Cup naar Zweden afreizen. In 1973/1974 werd Östers IF verslagen met een 1-3 overwinning uit en een 2-1 zege in Rotterdam. Djurgårdens IF werd in het seizoen 1976/1977 uitgeschakeld. Feyenoord verloor weliswaar met 2-1 in Zweden, maar omdat de wedstrijd in Rotterdam al in een 3-0 overwinning voor Feyenoord was geëindigd, ging de ploeg gewoon door. In 1979/1980 was Malmö FF de opponent. Feyenoord won in Rotterdam met 4-0 en speelde in Zweden met 1-1 gelijk.

In het seizoen 2008/2009 werd Feyenoord voor het laatst gekoppeld aan een Zweedse tegenstander. Feyenoord verloor in eigen huis met 0-1, maar omdat het in Zweden met 1-2 wist te winnen ging het op basis van uitdoelpunten naar de groepsfase.


Tags

zweden hapoel norrkoping sheva opponent uitdoelpunten dinamo djurgardens goteborg ifk israel kuip malmo osters overtuigender petach tbilisi tikva trof uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Als je ziet wat je ook had kunnen loten niet slecht .
Eerst maar eens verder komen
+1/-0

5 maanden geleden
zullen we eerst maar eens proberen om van Tiblisi af te komen.
+2/-0

5 maanden geleden
Gouden kans, drie tegenstanders die je in principe moet pakken. Op basis van kwaliteit, begroting en status.

De vraag is dus hoe we dit gaan verneuken.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Met onze niet op elkaar afgestemde selectie? Succes!

Als voorbeeld nemend wedstrijden tegen Trencin en sparta hebben laten zien dat door goed beleid en goeie taktiek je niet veel geld Nodig hebt om incidenteel te pieken tegen feyenoord.

Burger heeft ook nog niet genoeg duel kracht voor dat verbeterd hem ook niet meer opstellen.

Als ayoub en toornstra terugkomen kan je deze opstelling mss nog proberen:

Narsingh, larsson, berghuis
Ayoub, tapia, kokcu
Haps, st. Juste, fer, toornstra

Of uit nood narsingh of sinisterra als rechts back eens testen.
Van der heijden testen op het middenveld. Mocht ayoub falen kan je Van der heijden, tapia, toornstra nog als middenveld testen. Of mocht ayoub en tapia falen, kokcu, van der heijden, toornstra als middenveld testen.
Anders is er geen chocola meer van de selectie te maken.

Bijlow verhuren en snel de transfevrije vorm bellen. vermeer lijkt niet terug te komen van zijn blessure en worsteld met zijn motivatie nadat hij door bijlow werd gepasseerd.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Met Larsson in de spits gaan we op zeker geen kop goals maken en sowieso gaat dat met deze voorhoede moeilijk worde.
Verdediging zou wel eens een goede optie kunnen zijn zoals jij die schetst.
Middenveld, mwah, Ayoub vind ik niet zo sterk eigenlijk.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Helaas kopt vente ze er ook niet in. Word wachten tot jorgensen terug komt en tot dan word het behelpen. Met een naar binnen komende berghuis en narsingh krijg je toch weinig voorzetten.

We hebben op het mddenveld helaas niet meer smaken dan ayoub. Geef hem maar een kans. Je ziet snel genoeg of het niks is dan kan je alsnog weer wat anders proberen. Kijken welke het beste is op die positie. Probeer wat uit! Blijf niet doorgaan met spelers op posities wat niet werkt.

Het centrum van de heijden, botteghin of van beek kan niet meer en vente kan niet meer in de spits.
+1/-1

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen arrow belastinggeld berghuis blaak bodegom city deur dirkteur gebouwd gemeente gerenoveerd hanegem herik ivm jorien koevermans kristensen kuip lenen maas marsman parkeergarage rechtvaardigen rente socrates sparta superkuip verbouwing