Transparent
Inloggen
Sluiten

Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt

17 juli 2019 13:12 - Feyenoord
Foto: Pro Shots

<b>Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt</b>; image source: Pro Shots

Feyenoord meldt vandaag onverwacht dat Algemeen Directeur Jan de Jong vertrekt bij de club. Een verschil van mening met de Raad van Commissarissen over de te volgen koers wordt als reden gegeven. De Jong was twee jaar in functie. Een opvolger is nog niet bekend. Hieronder de tekst van de site van Feyenoord:

Feyenoord staat voor een aantal belangrijke beslissingen aangaande de toekomst van de club. In een aantal van die te nemen beslissingen kan ik mij niet vinden,’ verklaart De Jong zijn vertrek later deze maand. ‘Dat gebeurt vaker in de grote mensenwereld en zeker in het voetbal. Daar moet je ook niet te moeilijk over doen. Het verandert ook niets aan de liefde voor de club. Ik wens Feyenoord alle succes van de wereld!’

Oud NOS-directeur De Jong trad in november 2017 aan als opvolger van Eric Gudde. ‘Ik heb vervolgens bijna twee jaar met heel veel plezier bij Feyenoord gewerkt. Dat meen ik echt! Het is en blijft een geweldige club en een groot en fascinerend maatschappelijk fenomeen. Sportieve hoogtepunten waren voor mij dat we de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal wonnen. Daarnaast hebben we een schitterend trainingscomplex voor het eerste elftal gebouwd en leggen we nu de laatste hand aan het nieuwe Varkenoord, de kraamkamer en het kroonjuweel van Feyenoord. Zo heeft Feyenoord grote stappen richting een mooie toekomst gezet.’

De Raad van Commissarissen gaat nu op zoek naar een opvolger voor Jan, aldus voorzitter Toon van Bodegom: ‘We verwachten deze op redelijke termijn te kunnen vinden, maar daarover valt nu uiteraard nog niks te zeggen. Namens vele Feyenoorders wil ik Jan danken voor zijn vele inspanningen en zijn harde werken de afgelopen periode.’

Meer op Feyenoord


Tags

jong aangaande bodegom danken fascinerend gebouwd gudde hoogtepunten knvb koers kraamkamer kroonjuweel liefde maatschappelijk meen mensenwereld nos onverwacht tekst trad varkenoord verklaart

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik zou Jorien van den Herik wel op die positie willen zien.

Hoewel jammer genoeg denk te oud voor de functie en belangrijkste zal zijn dat hij het zelf niet wil.
+1/-2

5 maanden geleden
Ik vond het bij zijn aanstelling al een slechte keuze. Hij heeft misschien niet de tijd en de mogelijkheden gekregen om het tegendeel te bewijzen, maar de kansen om te overtuigen moet je in deze functie ook zélf creeeren.

Ik weet niet wat er allemaal speelt bij en tussen de directie, de RvC en alles wat eromheen hangt bij Feyenoord. Maar dat het op bestuurlijk vlak wat onrustig is momenteel, lijkt een understatement.

Ik hoop voor de club op het sportieve-/technische vlak op Robert Eenhoorn. Of wellicht Robin van Galen. Ik vind dat de directie wat betreft het nieuwe stadion even pas op de plaats maken. Laat al die partijen eromheen dat eerst maar even uitvechten. Heeft al genoeg geld gekost tot nu toe.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Klopt inderdaad, de club is vooral gebaat bij rust en Robert Eenhoorn zou een geweldige kandidaat zijn voor deze toch wel zware functie.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Volgens Jack van Gelder (die de Jong kent van zijn tijd bij de NOS) was de Jong té kritisch op de (financiele) risico's die de RvC wilde nemen om het gat met Ajax en Feyenoord te dichten. En dat gold dus ook voor de stadionplannen. Als dat klopt, krijgen we ipv. de Jong een Algemeen Directeur wier prioriteit dat nieuwe stadion wordt. Een AD die zijn oren volledig laat hangen naar de RvC. Dat is exact wat er mijn inziens NIET moet gebeuren.

Follow the Money heeft een long-read over het nieuwe stadion waar wat stuitende zaken in staan. Zoals dat de club een lening van meer dan 10 miljoen heeft afgesloten voor het betalen van architecten en het uitwerken van stadionplannen. Daar is nu al 19 miljoen aan uitgegeven. En dat particulieren met een aandeel in De Kuip NV (die een minderheidsbelang bezitten) een rechtszaak zijn gestart tegen het bestuur van De Kuip NV over het schenden van de stadionstatuten.

Het is een bende op dat vlak. Maar het lijkt wel prioriteit te hebben.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Hmmm als het waar is. Van gelder lijkt me een vriendje van jan de jong hebben lang samen gewerkt.

Ik zie wat spelers aankopen betreft geen financiele risico's die worden genomen het is veelal zuinigjes dus prima. Het financiele probleem zou dan moeten zitten in het nieuwe stadion...

Als dat zo is heeft jan de jong een punt. Ik zie ook zeer veel financiele risico's in het nieuwe stadion plan. Met alleen een nieuw stadion ga je het gat met 020 echt niet dichten. Je moet het eerst bouwen wat je een vermogen kost en het blijft nooit binnen budget en de lening afbetalen gaat je enorm veel structureel geld kosten wat enorm drukt op je begroting.
+1/-0

5 maanden geleden
Dit lijkt allemaal van te voren georganiseerd. Sjaak als tijdelijke TD...
Die wist echt wel wat er ging gebeuren.
Zal me niks verbazen als er binnen een paar dagen bekend word gemaakt dat Eenhoorn komt als AD en Zuidam TD word.

En dan zal Slotboom ook nog wel terugkeren.
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Prima eenhoorn for president!
Maar zonder dollen.

Er word echt schoon schip gemaakt.
Eenhoorn of jordi cruijff als algemeen directeur aub zou top zijn.

Bij weg gaan vrienden van feyenoord in de rvc willem van hanegem (voor het eerste elftal) en wim jansen (voor de jeugd opleiding) er in.

Weg met de bestuurscultuur weer echt mensen met voetbal verstand en een feyenoord hart in de top functies die feyenoord weer aan de top willen brengen.

Graag gullit als directeur spelers beleid die de scouting aanstuurt met boskamp als hoofd scout.
En kuyt of eenhoorn als technisch manager die oog houd voor kwaliteit bij het eerste spelers, coaches, andere staf.

Coach en directeur jeugdopleiding geven aan wat hun team of jeugdopleiding mist en zetten gullit (opent deuren) en boskamp (verstant van talent) dan aan het werk spelers te zoeken met die kwaliteiten.

Prima team.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Alsjeblieft niet zeg! Ex-topvoetballers in de organisatie is prima, maar je noemt alleen maar koppige karakters zonder enige noemenswaardige bestuurlijke ervaring. Gullit? Die kan zijn eigen financien niet eens op orde houden. Van Hanegem? Die staat bij een zuchtje tegenwind in de auto naar huis. Jansen? -Zelfde verhaal. Kuijt? -Laat hem eerst maar eens een diploma halen.

Alleen voor Boskamp en Eenhoorn zie ik een rol. De één als Algemeen Directeur, de ander in een adviserende rol bij de scouting.

Maar dan heb je het wel gehad.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ja koppig is prima die hebben tenminste een mening.

Vertel me eens wat is dan bestuurlijke ervaring? Wat vind jij dan wat voor kwalificaties of vaardigheden iemand zou moeten bezitten om een goed bestuurder te zijn. Ik ben benieuwt.

Ik ben er een voorstander van om mensen in hun kracht te laten acteren en te weten wat mensen wel en niet kunnen en ze dus niet te belasten met zaken die ze niet kunnen.

Nu heb je enkel meepraters waardooor je in deze situatie bij feyenoord zit.
Ze zijn tenminste kritisch en hebben verstand van zaken dat is het enige wat je nodig hebt.
Gullit heeft niks met financien te maken je gebruikt hem enkel om deuren voor je te openen. Van hanegem gebruik je zijn ervaring als advies en geef je het eind oordeel in de rvc dus hij beslist. Heeft geen tegenspraak dus stapt niet in de auto.
Jansen weet hoe de jeugd werkt prima dus. Kuijt heeft bewezen te weten wat nodig is om kampioen te worden dus zit prima op zijn plaats als technisch manager (voor de functie die ik voor ogen heb die in te vullen).

Diploma's haha laat me niet lachen. Knvb trainers diploma's zeker lol. Ik sta veelal versteld van het tactisch onvermogen bij vele eredivisie coaches. En is er een opleiding td? Want daar faalt ook het leeuwendeel bij nederlandse clubs met de meest belachelijke falende en dure aankopen.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Feyenoord is een ontzettend complexe organisatie; een bedrijf met 'standaard' afdelingen zoals in andere sectoren, die in dienst staan van een topsport-/technische tak die moet presteren en als club een sociaal-maatschappelijke rol in de samenleving. Daaromheen bevinden zich allerlei "stromingen" die bepaalde groepen vertegenwoordigen; stichtingen, overheden, verenigingen en investeerders/aandeelhouders met verscheidene belangen en meningen.

En dan is er ook nog het gegeven dat alles wat de club aangaat 'nieuws' is, de media bericht over iedere beweging.

Als bestuurder/directie moet je tussen al deze verschillende belangen en groepen mensen laveren, je hebt het vermogen nodig met iedereen een bak koffie te kunnen drinken en ieders taal te kunnen spreken. Je moet hard zijn wanneer dat nodig is, begripvol en/of geduldig als dat gewenst is; voortdurend de korte- en lange termijn afwegend en zelfs bereid zijn een stap terug te doen zodat je er vervolgens twee grotere kan zetten.

Oh, en daarnaast moet je financieel onderlegd zijn, mensen kunnen aansturen en managen, en ben je opgescheept met een aantal vreselijke dossiers waar je bij voorbaat al hoofdpijn van krijgt.

De ex-topvoetballers die jij noemt hebben geen enkele ervaring in een dergelijke rol en mijn inziens niet de kwaliteiten om dit te doen. Hun aanstelling zou louter en alleen symbolisch zijn; leuk voor de buhne maar totaal niet gebaseerd op bestuurlijke kwaliteiten.

Topvoetballers zijn egoistisch. Die hebben hun gehele loopbaan aan zichzelf gedacht en alles werd voor hen geregeld. Binnen de Feyenoord organisatie draait het niet meer om hen, maar om het huidige team. Kunnen ze daarmee omgaan? De mannen die jij noemt denk ik niet.

Van Hanegem en Jansen zijn te koppig; die hebben een visie (wat prima is) maar kunnen geen compromissen sluiten en dat is wel degelijk nodig. Uiteindelijk zitten ze er voor zichzelf, want ze kunnen hun mening niet opzij schuiven in het belang van de club. En dan vertrekken ze weer.

Gullit is overal mislukt. Goeie kop/uitstraling maar moet hij als directeur spelersbeleid contracten afsluiten en budgetten beheren? Die gast is persoonlijk meerdere keren bijna failliet gegaan.

Kuijt is een domme voetballer geweest, en nu probeert hij trainer te worden. Prima, maar als technisch manager moet je ook kunnen onderhandelen met zaakwaarnemers en beslissen nemen over uitgaves. Hij heeft zichzelf financieel onafhankelijk gevoetbald maar laat zich in het zakelijke volledig 'adviseren' door Rob Jansen. Nog steeds. Die bepaalt. Als je Kuijt bepaalde bevoegdheid geeft, gaat hij voor raad/advies ook naar Rob Jansen. En een zaakwaarnemer moet je in die rol niet willen hebben bij de club.

Ik bedoel met diploma een opleiding. Geen trainerscursus maar een 'papiertje' dat bewijst dat Kuijt enige kwaliteiten heeft ontwikkeld zoals hierboven omschreven.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Ja joh. Drenthe in de RVC, Bosschaart technisch algemeen directrice, de Wolf technisch koffie statuur en Wouter Bos scouting vrouwen voetbal en Jan Peter Balkende technisch stadion omroeper.
Roep nog eens wat onzin. mijn god..
+2/-0

 
5 maanden geleden
Roep jij eens geen onzin dan. Serieus met oplossingen komen is vast te moeilijk heh ;) Hoe zou jij het bestuur inrichten? Kan ik ook eens lachen xD
+1/-0

 
5 maanden geleden
Geen slechte suggesties wat mij betreft, ik wil Bos nog wel helpen trouwens als dat op de zaterdagen kan.
+1/-0

5 maanden geleden
Misschien lezen de VvF wel de reacties hier van feyenoordopnummer1, schijnt dat hij goed is in namen noemen, wie weet wordt hij onze nieuwe AD!

Kunnen ze dat gelul over het nieuwe stadion vergeten, want dan is de club in enkele minuten failliet.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Lol en met jouw gebrek aan visie en conservatisme blijven we mijlen ver achter de concurrentie aan sukkelen.

Je praat onzin als er iemand voor zuinig beleid is ben ik het. Leer eerst mijn reacties en zoals jij het noemt "gelul" maar eens goed lezen en begrijpen.

Falliet gingen we juist door verkeerd aankoop beleid en miljoenen te spenderen die we niet hadden en gehaalde spelers niet rendeerde en ook geen restwaarde vertegenwoordigde.

We kunnen ook falliet gaan door een te groot risico te nemen met het nieuwe stadion. We gaan zien wat daar van komt...
+1/-0

 
5 maanden geleden
Met de paupers die jij noemt als ‘versterking’ zal Feyenoord binnen minuten strijden voor de middenmoot in de keuken divisie met ajax 2 en psv 2 als nieuwe directe concurrenten.
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Tuurlijk degraderen in minuten XD overdrijven is ook een vak heh ;) er moet eerst nog een seizoen gespeeld worden maar daar ga je voor het gemak overheen Lol je zou zelfs reparaties kunnen plegen in de winterstop zie fc groningen dit seizoen. Je lult een eind weg alleen omdat je sommige spelers te min vind voor het feyenoord shirt. En waarom niet genoeg status ofzo of een 020 verleden... Nee jij was vast een type die zeker om larsson schreeuwde en amrabat vejinovic XD lekker miljoenen uitgeven aan nog meer net niet spelers.

Mijn transfervrije spelers opties draaide gewoon mee bij clubs op minimaal subtop eredivisie niveau. Ja daar gaan wij echt mee degraderen dream on xD

Waar wil je nu dan mee spelen? Met jeugd? Denk je dat die nu beter zijn dan mijn genoemde transfervrije opties? Succes dat standpunt te verdedigen dan maak je je pas belachelijk.

Je hebt gewoon totaal geen kijk op de mogelijkheden bij pepaalde spelers. Maar ja voetbal kennis en kunnen scouten is ook niet iedereen gegeven...

Maar ik wacht op jouw briljante idee om de concurrentie in te halen. Vertel wat is het. Of schittert je briljante visie om dat te bewerkstelligen wederom door afwezigheid.
+1/-1

 
5 maanden geleden
Klopt, niemand is blijkbaar goed in scouten, alleen jij. 150 spelers genoemd de afgelopen jaren en geen enkele van die 150 heeft ook maar iets laten zien. Dus nogmaals, doe maar blaten op een voetbalmanager forum over middelmaat en slechter - toch op de computer een leuk teampje kan bouwen.

Kunnen we het hier gewoon spam en gebrabbel vrij houden en over belangrijke zaken praten, zonder het geblaat en gebrabbel van jou
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Noem maar welke spelers het waren. Kunnen we kijken wie er gelijk had.

Niks laten zien elders wil niet zeggen dat ze het feyenoord niveau niet aan kunnen. Kijk naar onze beste speler berghuis mislukt in engeland.
Het gaat er om dat we aan transfervrije spelers konden verdienen en sommige nog een aanwinst kunnen zijn ook. Zie namen als zeegelaar, dijks, labyad, van drongelen, dumfries, biseswar, tannane, bazoer. Waren voor ons allemaal bruikbare spelers geweest die heel goedkoop of transfervrij op te pikken waren. En het elftal hadden versterkt of nu blijkt dat sommige ook grote transfers maakte. Dus gemiste kansen.

En belangrijkere zaken? Ja zoals jouw niks zeggende mening zeker?

Maar nogmaals vertel... hoe zou jij het gat met de concurrentie dichten. Lijkt me toch een zeer belangrijk onderwerp. Echt iets waar jij voor pleit toch? Of spreek je nu jezelf tegen?
+1/-0

5 maanden geleden
Mooi zo, opzouten met die nietszeggende poedel.
+1/-0

5 maanden geleden
Wat snak ik weer naar een voorzitter die wat uitstraalde.De 1e naam die me te binnen schiet,is dan van de Herik,een man die ergens voor stond en zich tegenover wie dan ook,de kaas niet van zijn brood liet eten.Verguisd,verrot gescholden en door ''supporters'' de Kuip uit gewerkt.Denk dat hij ondanks zijn gevordere leeftijd nu,nog meer dan strijdbaar is,voor mij een icoon!!!Mag Eenhoorn de technische zaken voor zijn rekening nemen en over een jaartje of wat de honneurs van Jorien overnemen!
+3/-1

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen arrow belastinggeld berghuis blaak bodegom city deur dirkteur gebouwd gemeente gerenoveerd hanegem herik ivm jorien koevermans kristensen kuip lenen maas marsman parkeergarage rechtvaardigen rente socrates sparta superkuip verbouwing