Transparent
Inloggen
Sluiten

ECV bang voor B-teams in Eredivisie

15 juli 2019 08:07 - Telegraaf
Foto: Pro Shots

ECV bang voor B-teams in Eredivisie; image source: Pro Shots

In de Telegraaf waarschuwt ECV-directeur Mattijs Manders voor een afkalving van het niveau in de Eredivisie als de plannen van de UEFA om de Europese bekertoernooien te hervormen doorgaan. Manders is met name bang voor een situatie waarin het kampioenschap van de Eredivisie niet meer een kwalificatie oplevert voor Europees voetbal op het hoogste niveau: "Het is de doodsteek voor je nationale competitie als er geen prijs in het vooruitzicht wordt gesteld. Ook qua spanning".

De directeur van de ECV vertelt juist te proberen de Eredivisie internationaal meer op de kaart te zetten, als zesde competitie van Europa. Door deze plannen gaat echter een kruis als de UEFA-plannen, waarbij een vastere groep clubs strijdt in Europese competities, doorgaan: "Praktisch is het dan bijna onmogelijk voor Ajax of andere Nederlandse clubs in de Champions League om altijd met het sterkste team te spelen". Vervolgens zou dit leiden tot een vermindering van uitstraling van de Eredivisie en ook lagere inkomsten.

Meer op Telegraaf


Tags

eredivisie ecv manders uefa afkalving bekertoernooien doodsteek kruis kwalificatie mattijs oplevert praktisch strijdt telegraaf uitstraling vastere vermindering vooruitzicht waarschuwt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 maanden geleden
Het voetbal was al kapot gemaakt door geld en wordt nu verder gesloopt. En ajakkes en pisv een beetje zijn de enige clubs in NL die er nog enigszins van meeprofiteren.
+1/-1

 
5 maanden geleden
ach 2 jaar geleden Feyenoord ook een omzet van 100 miljoen door de Ch. l.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tja aandelen terug kopen, jeugd en trainingscomplex, geen hele goede aankopen met doorverkoop waarde en het was op. En de komende jaren?
+1/-0

 
5 maanden geleden
Nieuw stadion = begroting jaarlijks 100 miljoen en is het goodbye PSV.
+2/-1

 
5 maanden geleden
Laten ze eerst maar goed voetbal laten zien in het huidige stadion, dat nieuwe staat er voorlopig namelijk nog niet als het er al komt.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Tuurlijk volgend jaar om deze tijd de eerste paal!
+1/-0

5 maanden geleden (gewijzigd)
Dat het voetbal,wat eens zo mooi was,nu zo langzamerhand verworden is tot een miljardenspel,wordt nu wel erg duidelijk.Spelers die voor een ''schamele'' 1 miljoen euri per maand hun neus ophalen zegt al genoeg!Dit is overigens niet alleen in de voetbalwereld een bekend fenomeen,in elke sport op niveau is het gebruikelijk!Hoop voor deze sterren,dat de Voedselbank nog ruimte heeft....Met dank aan de klotecommercie, de UEFA en FIFA,de nieuwe betere Maffia!!!Binnenkort beschikbaar:Kaartje 23e voorronde UEFA-League,slechts 250€.Wat je noemt een kooppie!!! Helaas wel onoverdekt....
+2/-0

 
5 maanden geleden
Op deze manier gaat het niet lang meer duren en de voetballerij, met name deze über klasse, blaast zich zelf volledig op.
Het betreft op deze manier alleen een speeltje voor de alle rijksten maar zoals alle speeltjes zal ook dit gaan vervelen
+1/-0

5 maanden geleden
Het is overduidelijk; de belangen en het beoogde doel van de UEFA en de grote Europese clubs zijn tegenovergesteld aan die van het Nederlandse voetbal. Ze zijn zelfs uiterst schadelijk.

Dan kun je blijven proberen hier tegen te strijden en de belangen behartigen, maar hoeveel zin heeft dat? Wat heb je nog in de melk te brokkelen?

Niets. Helemaal niets.

Mijn visie is daarom dat je het gehele Europese voetbal/kwalificatie en het daar op competitieve manier in meedraaien niet langer als 'doel' binnen de nationale competitie en het Nederlandse voetbal prioriteit moet geven. Het enige doel moet nog zijn een spannende, leuke nationale competitie op hoog niveau.

En dat kan mijn inziens bereikt worden door de verdeling van inkomsten te nivelleren en 'eerlijk' te maken. Want nu doen we nationaal in feite hetzelfde als Europees; de grote clubs krijgen een grotere hap van de taart en de afstanden tussen de top en de rest worden alleen maar groter.

De Eredivisie moet naar een competitie volgens Amerikaans model wat betreft verdeling van TV-gelden en misschien zelfs merchandising inkomsten. Daarmee maak je de competitie spannender en uitdagender. Topclubs moeten beter spelen om wedstrijden tegen 'mindere' clubs te winnen, zullen meer weerstand ondervinden. Dat zal leiden tot een hoger niveau (uiteindelijk) en meer inkomsten. Want wedstrijden tussen RKC en Ajax worden opeens wél interessant.

Je afzetmarkt blijft beperkt, maar door op deze wijze de competitie binnen de competitie radicaal om te gooien kun je op den duur wellicht aantrekkelijk worden voor landen die in eenzelfde situatie zitten. En dan kan je daarmee wellicht een play-off systeem doen; zoals in de VS waar verschillende conferences een competitie spelen en de winnaars daarvan uiteindelijk uitmaken wie er kampioen wordt.


Fuck the UEFA.


Dit bericht en de nieuwe plannen van de UEFA zijn nieuwe stappen in een process wat al decennia in dezelfde richting gaat. De ECV maakt bezwaar, probeert dwars te liggen; maar uiteindelijk gaan de plannen toch door.

Je moet aandurven iets radicaal anders te doen, als je alleen maar protesteert en verder lekker blijft meebewegen met het process verandert er niets ten voordele voor je. Je wordt alleen maar met iedere verandering een beetje harder genaaid, je ervaart het alleen niet zo omdat het geleidelijk gaat.
+2/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal eens met onze Middenveldert.

Laten we lekker als Nederlandse, of desnoods Benelux-,cluppies onder elkaar een mooie competitie opzetten, waarbij elke club een zo groot mogelijke kans heeft om te winnen.

Voetballen waar het voetballen om gaat: plezier voor de spelers én de supporters.

De UEFA en FIFA zoeken het dan maar uit met hun rijke vriendjes. Niks plezier daar, alleen op geld beluste VOETBALBEDRIJVEN!!
+1/-0

 
5 maanden geleden (gewijzigd)
Ik heb al eens over een benelux competite nagedacht en is vrij simpel te realiseren.

Je deelt het aantal competitie teams per divisie in 2 nieuwe divisies. Nu 18 clubs dan 2 divisies van 9 clubs.
Samen met de beker duels die je de eerste helft van het seizoen afwerkt.
In de winterstop heb je dan al een beker winnaar.

De eerste helft van de competitie (loopt tot de winterstop) zullen de eerste 6 in de stand na een volle competitie ronde tegen de beste 6 van belgie spelen in de 2de helft van de competitie. Nummer 1 verdient een voorronde championsleague ticket nummer 2 uefa cup voorronde plek.

2de competitie helft 12 teams 6 uit belgie en 6 uit nl die strijden voor europese plekken en directe championsleague plaatsen..

Als het goed is heb je dan even veel wedstrijden als in de premier league.

Spelen je beste teams vaker tegen elkaar wat goed is voor het niveau.

De 3 afgevallen teams van de 9 spelen de 2de competitie helft tegen de 6 beste van de devisie er onder aan het eind mogen de beste 3 het jaar erna in de hogere competitie. 1 zeker van promotie de 2de en 3de nog in een soort play of vorm.

Je krijgt ook een eerlijke competitie. In de winterstop begin je aan een nieuwe competitie ronde dus kan je je ploeg nog versterken en heb je geen competitie vervalsing door nog spelers aan te trekken halverwege het seizoen om de cometitie te beinvloeden.

Uiteraard kan je zaken als degradatie en promotie nog fine tunen hoe dat te doen. Maar dit nemen als basis zou prima werken.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Dat nadenken kun je beter aan anderen overlaten.
+1/-0

 
5 maanden geleden
Helemaal eens met onze Middenveldert.

Laten we lekker als Nederlandse, of desnoods Benelux-,cluppies onder elkaar een mooie competitie opzetten, waarbij elke club een zo groot mogelijke kans heeft om te winnen.

Voetballen waar het voetballen om gaat: plezier voor de spelers én de supporters.

De UEFA en FIFA zoeken het dan maar uit met hun rijke vriendjes. Niks plezier daar, alleen op geld beluste VOETBALBEDRIJVEN!!
+1/-0

5 maanden geleden
Europees voetbal mag nooit ten kostte gaan van de Nederlandse competitie. De Nederlandse competitie is de basis. Europees voetbal is een leuk extraatje.
+1/-0

Laatste nieuws
Tagcloud

acardipane arnesen arrow belastinggeld berghuis blaak bodegom city deur dirkteur gebouwd gemeente gerenoveerd hanegem herik ivm jorien koevermans kristensen kuip lenen maas marsman parkeergarage rechtvaardigen rente socrates sparta superkuip verbouwing