Transparent
Inloggen
Sluiten

Nederland zonder Feyenoorders naar finale Nations League na winst tegen Engeland

6 juni 2019 23:42
Foto: Pro Shots

Nederland zonder Feyenoorders naar finale Nations League na winst tegen Engeland; image source: Pro Shots

Het Nederlands elftal heeft de finale van de Nations League weten te bereiken. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman wist na verlenging met 3-1 te winnen. Tonny Vilhena en Kenneth Vermeer, beide Feyenoorders in de selectie, kwamen niet in actie. Zondag wacht voor Oranje de finale tegen Portugal.

Engeland kwam via een strafschop in de eerste helft op voorsprong nadat Matthijs de Ligt een overtreding maakte. In de tweede helft zorgde diezelfde De Ligt met een kopbal voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd leken de Engelsen met de winst aan de haal te gaan, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. Door twee enorme fouten achterin kwam Oranje in de verlenging twee keer tot scoren en was de winst een feit.




Tags

engeland nations nederland oranje verlenging koeman portugal var vermeer vilhena

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Daar is Oranje goed weggekomen. Hoe een VAR de 2-1 van Engeland diep in de tweede helft wegens buitenspel kan afkeuren is mij een raadsel. Dat was een kwestie van centimeters; buitenspel is buitenspel. Maar volgens mij was de regel dat de aanvallende ploeg bij twijfel voordeel krijgt, en hier was genoeg twijfel.

Als de VAR de treffer had goedgekeurd, was er ook niemand over gevallen.
+1/-0

4 jaar geleden (gewijzigd)
Blijft bizar dat het moment van spelen niet goed te meten is (ook weinig aandacht krijgt) en dus een statistische foutmarge heeft en dat daarna op 1 cm nauwkeurig wordt afgekeurd (wat ook al niet op de cm te zien is, maar goed). Dus dit soort gevallen moet altijd voordeel zijn voor de aanvallende partij. Was ook nog een prachtige aanval van ENG. Nu nog wel mooi Oranje, zeker Gini en Virgil fantastisch gewoon door na de CL finale. Over een aantal jaren bestaat Oranje voor 90% uit ajakkes of ex-ajakkes spelers nadat ze alles in NL qua talent of top NL of afvallers subtop Europa gaan weg roven, dan vind ik het vrees ik wat minder mooi.... Het voetbal wordt volledig naar de klote geholpen door geld. Doordat ze winnen is de volledig overdreven aandacht alweer gericht op Frenkie met tig passes maar dat 80% terug is hoor je niemand over en op de goal van te Ligt ipv zijn grote fouten die fataal hadden kunnen zijn, zeker als de goal van ENG goed was gekeurd.
+1/-0

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.346 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kompas kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat ueda willykment woerts woningbouw yoda