Transparent
Inloggen
Sluiten

Stichting De Verre Bergen ondersteunt nieuwe stadion met financiële injectie

5 juni 2019 19:09 - Stichting De Verre Bergen
Foto: Pro Shots

Stichting De Verre Bergen ondersteunt nieuwe stadion met financiële injectie; image source: Pro Shots

Stichting De Verre Bergen gaat de bouw van het nieuwe stadion financieel ondersteunen. De stichting heeft bekend gemaakt dat het een principeovereenkomst heeft gesloten met Stadion Feijenoord. Iedere wedstrijd kunnen 3884 kinderen tussen 10 en 15 jaar gratis naar thuiswedstrijden in een speciaal vak. Stichting De Verre Bergen stelt € 24,5 miljoen euro daarvoor beschikbaar.

Volgens algemeen directeur Jan de Jong van Feyenoord gaat het grootste maatschappelijke programma voor wedstrijdbezoek in Europa. "Op jaarbasis zullen ruim 65.000 zitplaatsen beschikbaar zijn voor kinderen uit de buurt. Deze samenwerking past goed binnen onze doelstellingen gericht op sociale cohesie en nauwer contact met de inwoners van Rotterdam Zuid", aldus De Jong. "Het is een fantastische manier om Feyenoord te verbinden met de wijken rond het nieuwe stadion. En dat is van belang, want de toekomst van Feyenoord ligt ook bij deze kinderen. Dit is een mooie vorm van (alternatieve) financiering. Grote stappen maken en tegelijkertijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hiervan zullen we nog meer moois gaan zien."

Ook Cees de Bruin, President-commissaris van Stadion Feijenoord N.V. is blij met de overeenkomst met Stichting De Verre Bergen: “Dit is een mooi voorbeeld van de kansen die ontstaan met een nieuw stadion. Ik verheug me op het Vak van Zuid, vol met jonge supporters. Met de financiële bijdrage van Stichting De Verre Bergen krijgt de realisatie van het nieuwe stadion een nog steviger basis.”

Meer op Stichting De Verre Bergen




Tags

bergen kinderen jong bruin cohesie financiering inwoners jaarbasis maatschappelijk ondernemen principeovereenkomst realisatie steviger wedstrijdbezoek wijken

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 jaar geleden
Geweldig van de stichting, het stadion komt steeds dichterbij.
+4/-1

4 jaar geleden
Mooi gebaar van die stichting.

Wat ook mooi is, is mijn nieuwe blog.
Komen jullie m lezen?

https://redlov82.wordpress.com/2019/06/06/morgen-zal-t/link
+1/-1

 
4 jaar geleden
Gelezen, ik had het stil gehouden, wat slecht.
+3/-1

reactie verwijderd

reactie verwijderd

reactie verwijderd


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda