Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord sluit seizoen met ruime zege in Sittard af

15 mei 2019 21:23
Foto: Pro Shots

Feyenoord sluit seizoen met ruime zege in Sittard af; image source: Pro Shots

Feyenoord kan met een positief gevoel de zomerstop in. In de laatste wedstrijd met Giovanni van Bronckhorst als trainer werd Fortuna Sittard met 1-4 verslagen. Orkun Kökcü opende in de eerste helft de score, terwijl na rust Nicolai Jørgensen twee keer scoorde en ook Steven Berghuis een doelpunt maakte.

Feyenoord begon in Limburg uitstekend aan de wedstrijd. Na een aantal kansen kwam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst volkomen verdiend al in de zesde minuut op voorsprong via Orkun Kökcü. Feyenoord kon dat goede spel echter niet lang volhouden en Fortuna werd steeds sterker. De thuisploeg kreeg een aantal goede kansen en wist vlak voor rust met een zeer knappe goal de dan verdiende gelijkmaker te produceren.

Na rust leek er weer een ander Feyenoord op de mat te komen. Uiteindelijk viel de beslissing halverwege de tweede helft. Een schot van Steven Berghuis werd met de hand van Heerings van de lijn gehouden. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük had het niet gezien, maar na tussenkomst van de VAR werd een volkomen terechte rode kaart en strafschop gegeven. Berghuis ging zelf achter de bal staan, maar zijn Panenka ging helemaal mis, waardoor de stand nog even gelijk bleef.

Een paar minuten later kwam Feyenoord alsnog weer op voorsprong. Nicolai Jørgensen wist na een assist van Kökcü voor de 1-2 te zorgen en de Deen kopte tien minuten voor tijd ook de 1-3 binnen. In de laatste minuut wist ook Berghuis alsnog op het scorebord te komen. Kökcü gaf zijn tweede assist van de wedstrijd en vanaf de rand van het strafschopgebied zorgde Berghuis voor de 1-4 eindstand.




Tags

berghuis kokcu bronckhorst fortuna heerings panenka rand serdar var volhouden zomerstop

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.140 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda