Transparent
Inloggen
Sluiten

Laatste thuiswedstrijd in teken van afscheid Van Persie en Van Bronckhorst

10 mei 2019 17:55

Nu Feyenoord verzekerd is van de derde plaats zal de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag aanstaande zondag volledig in het teken staan van het afscheid van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Van Persie gaat stoppen als voetballer, terwijl Van Bronckhorst na vier seizoenen als trainer van de club zal gaan vertrekken.

Sinds de oprichting van het betaald voetbal zal ADO Den Haag voor de 45e keer afreizen richting De Kuip voor een competitiewedstrijd. 29 van de voorgaande edities werden gewonnen door Feyenoord, 8 keer eindigde het in een gelijkspel en zeven keer ging Feyenoord onderuit tegen de Hagenezen.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1960/1961, toen Feyenoord met 7-1 veel te sterk was. Het meest doelpuntrijke duel was in het seizoen 2004/2005. Feyenoord won die dag met 6-3. Vorig seizoen werd nog met 3-1 gewonnen, terwijl de uitwedstrijd eerder dit seizoen in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Voor Lex Immers zal het een terugkeer worden op het oude nest. De middenvelder van ADO Den Haag speelde vier seizoenen in het shirt van Feyenoord en kwam in totaal 124 wedstrijden in actie. Jens Toornstra speelde vier seizoenen juist voor ADO Den Haag en kwam tot 118 officiële wedstrijden.


Tags

ado bronckhorst haag persie afscheid teken afreizen competitiewedstrijd doelpuntrijke edities giovanni hagenezen jens kuip lex nest oprichting robin shirt terugkeer toornstra

Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws