Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd'

24 april 2019 23:01

In gesprek met Fox Sports gaf Giovanni van Bronckhorst aan heel tevreden te zijn over grote delen van de wedstrijd. "We hadden een goed veldspel. Zeker in het begin van de wedstrijd in de eerste tien minuten. We startten echt geweldig. We maken de goal, maar hadden al op 0-2 of 0-3 moeten staan", aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ging verder: "Je verwachtte dat NAC zou stormen in het begin, maar dat deden wij. Vooraf zeiden we al dat als wij de bal in bezit konden houden en hun het gevoel konden geven dat ze niet aan de bal konden komen, dat ze dan onrustig zouden worden. Dat merkte je ook in het stadion. Het was hun laatste kans vandaag. Maar we hebben de wedstrijd heel gedisciplineerd uitgespeeld. Het is 0-4, maar het had ook veel hoger kunnen zijn."

Van Bronckhorst verbaasde zich soms wel over het niveau van de tegenstander. "Al moeten we niet onderschatten in wat voor situatie ze zitten. Het is niet makkelijk. Zeker niet als de druk er op staat", zo gaf hij aan. "Het is een heel moeilijke situatie voor NAC. Dat voel je aan de spelers en aan het publiek in het stadion. Voor de omstandigheden van NAC was het moeilijk. Wij moesten winnen om de derde plek te bemachtigen en dat hebben wij gedaan."

De stemming is het stadion werd al vrij snel cynisch. Feyenoord bleef echter onverstoorbaar door voetballen. "In de rust hebben we ook gezegd dat we zo snel mogelijk richting de derde goal moesten werken. Dan was de wedstrijd gespeeld", zei hij daarover. "Uiteindelijk halen we belangrijke punten. Vier goals en ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd."




Tags

bronckhorst bemachtigd nac cynisch fox gedisciplineerd onverstoorbaar

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.144 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer