Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd'

24 april 2019 23:01

In gesprek met Fox Sports gaf Giovanni van Bronckhorst aan heel tevreden te zijn over grote delen van de wedstrijd. "We hadden een goed veldspel. Zeker in het begin van de wedstrijd in de eerste tien minuten. We startten echt geweldig. We maken de goal, maar hadden al op 0-2 of 0-3 moeten staan", aldus Van Bronckhorst.

De trainer van Feyenoord ging verder: "Je verwachtte dat NAC zou stormen in het begin, maar dat deden wij. Vooraf zeiden we al dat als wij de bal in bezit konden houden en hun het gevoel konden geven dat ze niet aan de bal konden komen, dat ze dan onrustig zouden worden. Dat merkte je ook in het stadion. Het was hun laatste kans vandaag. Maar we hebben de wedstrijd heel gedisciplineerd uitgespeeld. Het is 0-4, maar het had ook veel hoger kunnen zijn."

Van Bronckhorst verbaasde zich soms wel over het niveau van de tegenstander. "Al moeten we niet onderschatten in wat voor situatie ze zitten. Het is niet makkelijk. Zeker niet als de druk er op staat", zo gaf hij aan. "Het is een heel moeilijke situatie voor NAC. Dat voel je aan de spelers en aan het publiek in het stadion. Voor de omstandigheden van NAC was het moeilijk. Wij moesten winnen om de derde plek te bemachtigen en dat hebben wij gedaan."

De stemming is het stadion werd al vrij snel cynisch. Feyenoord bleef echter onverstoorbaar door voetballen. "In de rust hebben we ook gezegd dat we zo snel mogelijk richting de derde goal moesten werken. Dan was de wedstrijd gespeeld", zei hij daarover. "Uiteindelijk halen we belangrijke punten. Vier goals en ik ben blij dat we vandaag de derde plek hebben bemachtigd."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws