Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord kan woensdag de strijd om het Europese ticket beslissen

23 april 2019 16:03

Feyenoord heeft woensdag de kans om op bezoek bij NAC Breda de strijd om het directe Europese ticket te beslissen. De voorsprong op nummer vier AZ is met nog drie wedstrijden te gaan zeven punten. NAC vecht voor haar allerlaatste kans om nog in de Eredivisie te kunnen blijven. De Bredanaars moeten in de resterende wedstrijden moeten vier punten goed zien te maken ten opzichte van De Graafschap of vijf ten opzichte van Excelsior om niet rechtstreeks te degraderen.

De wedstrijd van woensdagavond zal de 50e keer zijn dat beide ploegen voor de Eredivisie tegenover elkaar staan. Feyenoord wist 25 keer met de winst naar Rotterdam te gaan, 10 keer werd het gelijk en 14 keer wist NAC te winnen.

De grootste overwinning werd behaald in het seizoen 1972/1973. Feyenoord was toen met 0-5 te sterk. Afgelopen seizoen werd nog met 2-1 verloren, terwijl de thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 4-2 overwinning.

Aan de kant van NAC Breda is één speler met een verleden bij Feyenoord. Mitchell te Vrede speelde 44 wedstrijden en scoorde daarin 15 keer. Trainer Ruud Brood doorliep als speler de jeugdopleiding van Feyenoord, maar kwam voor het eerst elftal nooit in actie.


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws