Feyenoord bijna zeker van Europees voetbal na winst tegen AZ

20 april 2019 22:35

Feyenoord bijna zeker van Europees voetbal na winst tegen AZ; image source: Pro Shots

Feyenoord heeft zaterdagavond een grote stap gezet richting Europees voetbal. Naaste belager AZ werd met 2-1 verslagen, waardoor met nog drie wedstrijden te spelen de ploeg een voorsprong heeft van zeven punten. Daarnaast is het doelsaldo van Feyenoord ook behoorlijk beter. Nadat Feyenoord nog wel op achterstand kwam, zorgden Tyrell Malacia en Robin van Persie voor de overwinning.

Direct vanaf het begin was het spel van beide ploegen erg slordig. Het duurde dan ook even voordat er daadwerkelijk kansen kwamen, maar nadat AZ na een kwartier voor het eerst gevaarlijk werd, ging het spel op en neer en kwamen beide ploegen meerdere keren dicht bij de voorsprong. Een inzet van Robin van Persie werd van de lijn gehaald, terwijl een lob van Tonny Vilhena net over het doel ging.

Ook Sam Larsson was dicht bij een doelpunt, maar de bezoekers uit Alkmaar kregen ook voldoende kansen en zij wisten uiteindelijk wel te scoren. Na een lange aanval kreeg Seuntjes een beetje gelukkig de bal tegen zich aangeschoten en op die manier ging de bal achter Kenneth Vermeer. Feyenoord probeerde de achterstand voor rust nog weg te werken, maar wist in de resterende minuten niet meer gevaarlijk te worden.

Na rust kwam Feyenoord veel feller voor de dag en zette het vol druk op het doel van AZ. Al snel leidde dat ook tot de gelijkmaker. Een schitterend afstandschot van Tyrell Malacia vloog in het doel en Feyenoord ging vol op jacht naar de voorsprong.

Een paar minuten later moest het noodgedwongen wel een wissel toepassen. Bij een poging om de bal nog binnen te houden raakte Cuco Martina geblesseerd en moest uiteindelijk via de brancard van het veld worden gedragen. Hij werd door Jeremiah St. Juste vervangen.

Die wissel zorgde voor nog meer aanvallend elan bij Feyenoord. De verdediger kwam meerdere keren naar voren en het leek ook wachten op de 2-1. Bij AZ was het besef dat het moest winnen om nog kans te maken op de derde plek en halverwege de tweede helft kwam het dan ook met een dubbele aanvallende wissel. Een minuut na die wissel volgde echter de volkomen terechte voorsprong voor Feyenoord nadat Robin van Persie goed voor zijn man kwam en de bal knap in het doel wist te werken.

AZ bracht nog een frisse aanvaller in de ploeg en zette alles op alles om met minstens een punt te vertrekken uit De Kuip. Feyenoord kwam echter geen moment meer in gevaar en kreeg zelf nog enkele kansjes om de 3-1 te maken. Gescoord werd er niet meer, waardoor een 2-1 overwinning het resultaat was.

Nog geen minuut later kon Sam Larsson het duel zelfs definitief beslissen, maar zijn schot kon door een fantastische redding van Bizot nog net over het doel worden getikt.