Feyenoord diep in blessuretijd onderuit in Utrecht

31 maart 2019 16:27

Feyenoord diep in blessuretijd onderuit in Utrecht; image source: Pro Shots

Feyenoord is in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht onderuit gegaan. De wedstrijd in Stadion Galgenwaard eindigde in 3-2. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst kwam nog wel met 2-0 achter, maar door treffers van Sam Larsson en Robin van Persie werd het weer gelijk. Diep in blessuretijd verloor het echter alsnog.

Giovanni van Bronckhorst had enkele verrassingen in zijn opstelling. Jan-Arie van der Heijden, Orkun Kökcü en Steven Berghuis waren gepasseerd. Zij werden vervangen door Sven van Beek, Jens Toornstra en Nicolai Jorgensen. Het duel begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Utrecht twee weken geleden.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. Sam Larsson kreeg een goede kans na een uitstekende pass van Jens Toornstra, maar zijn schot kon worden gekeerd, terwijl Robin van Persie weggleed toen hij de bal voor het inschieten had. Na de goede start ging het niveau aan beide kanten hard omlaag en er gebeurde lang niets noemenswaardig op het veld.

Dat veranderde na ruim een half uur spelen. FC Utrecht kreeg een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en die werd vervolgens door Emanuelson via de paal achter Kenneth Vermeer geschoten. Na de treffer veranderde er weinig aan het spelbeeld. Al werd Feyenoord diep in blessuretijd van de eerste helft nog gevaarlijk, maar in de kluts wilde de bal er niet in.

Ook na rust bleef het spel hetzelfde. FC Utrecht kon eenvoudig overeind blijven en kreeg na een uur spelen zelfs de 2-0 cadeau toen Kenneth Vermeer de bal in de voeten van Bahebeck schoot. Hij hoefde de bal alleen maar opzij te spelen naar Van de Streek en een nieuwe treffer was een feit.

Van Bronckhorst greep direct in en bracht met Steven Berghuis voor Eric Botteghin een extra aanvaller. Een paar seconden na zijn invalbeurt gaf hij al een assist op Larsson, die de bal hoog in het doel schoot en daarmee voor de aansluitingstreffer zorgde.

Ondanks dat FC Utrecht na die treffer de gevaarlijkste ploeg bleef, was het een kwartier voor tijd opnieuw raak. Een schot van Tonny Vilhena werd door doelman Jensen niet goed verwerkt, waarna Van Persie eenvoudig voor de gelijkmaker kon zorgen.

Het laatste kwartier oogde erg chaotisch. Beide ploegen streden voor de winst, maar waren erg slordig, waardoor de bal op en neer ging. Zowel FC Utrecht als Feyenoord claimde bovendien tevergeefs voor een strafschop, maar scheidsrechter Gözübüyük en de VAR gingen hier niet in mee. Het duel leek te eindigen in een gelijkspel, maar terwijl de vier minuten blessuretijd die werden aangegeven al voorbij waren, mocht FC Utrecht nog een vrije trap nemen. Een schot van Bazoer kwam nog op de lat, maar de rebound werd door Letschert binnen gekopt en direct daarna floot Gözübüyük af.