Transparent
Inloggen
Sluiten

Martin van Geel vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord

27 maart 2019 13:21 - Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Martin van Geel vertrekt na dit seizoen bij Feyenoord; image source: Pro Shots

Technisch directeur Martin van Geel zal na dit seizoen vertrekken bij Feyenoord. Dat heeft de club bekend gemaakt via de officiële website. De technisch directeur zou in samenspraak met de directieleden tot de conclusie zijn gekomen dat het voor zowel hemzelf als voor Feyenoord beter is om op te stappen.

Van Geel is acht seizoenen technisch directeur geweest van de club. In die periode werden vijf prijzen gewonnen en lukte het hem bovendien om een club met een enorme schuldenlast en een fors negatief eigen vermogen weer gezond te maken. Daardoor kon de club het nieuwe trainingscomplex 1908 betrekken en wordt er momenteel gebouwd aan een nieuw jeugdcomplex.

De technisch directeur zal met een trots gevoel vertrekken bij de club. "Het is een prachtig avontuur geweest en we hebben met elkaar een reeks successen geboekt, waarvan werkelijk niemand vooraf geloofde dat we dat zouden kunnen bereiken", aldus Van Geel. "Natuurlijk is het spijtig dat het straks eindigt, want met de directe collega’s had ik nog jaren door kunnen werken, maar het lot van een td is dat successen uit het verleden en waar je als club vandaan komt door een deel van de buitenwacht snel zijn vergeten als het een periode minder draait. Dat is jammer, maar zo werkt het nu eenmaal."

Van Geel gaat verder: "De vele negatieve aandacht die er nu voor mij is, is niet goed voor Feyenoord. Vandaar dat ik ruimte maak. De komende maanden zal ik zorgen dat ik alle dossiers zo goed mogelijk achter laat voor mijn opvolger. Van wat ik na 1 juli ga doen heb ik nog geen idee, maar ik zit nog vol energie en ambitie. Ik hoop dat de club volgend seizoen met een nieuwe td en een nieuwe hoofdtrainer weer met fris elan op jacht kan naar nieuwe successen."

Meer op Feyenoord.nl




Tags

buitenwacht dossiers elan lot spijtig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Het vertrek van van Geel zat er natuurlijk aan te komen na alle ophef en gezien de houdbaarheidsdatum een te begrijpen beslissing.Ondanks dit heeft hij toch een redelijk succes geboekt met het saneren van de club,per slot stond onze club er erg armzalig voor bij zijn aanstelling.Het aanstellen van een nieuwe TD zal nog een heuse klus worden,ook met de financieele middelen die niet bepaald ruim zijn.Komt nog eens het uitstel van de bouw van een mogelijk nieuw stadion bij,dat niet echt van de grond komt.Als kers op de taart ook mogelijkerwijs een leeg stadion bij de laatste thuiswedstrijd,tel uit je winst.Een meer dan rare week deze,anderzijds,het kan enkel maar beter gaan......
+3/-1

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Prima dat van geel vertrekt want blijft standaard dezelfde fouten maken.

Redelijk succes? Saneren van de club op welke manier? Bedoel je onze top jeugd verkopen en telkens weer te nivelleren?

Het saneren van de organisatie was een taak van de algemeen directeur is dus gudde geweest en niet de verdienste van van Geel. Van geel verkocht bijna alleen eigen jeugd goed. En dat vind ik ook een desastreuse gang van zaken want zo werd feyenoord nooit in niveau beter omdat je nooit de kwaliteit (of potentiele kwaliteit) van onze eigen top jeugd weer kon aantrekken met onze financiele mogelijkheden. De beste jeugd liep de laatste jaren ook weg bij feyenoord. We hebben dankzij van geel geen jong feyenoord in de voetbal pyramide. En telkens als van geel geld te besteden had verdween het als sneeuw voor de zon door zijn matige aankoop beleid. We hebben geen scouting en komen enkel met bekende namen. De aansluiting van jeugd naar het eerste is dramatisch slecht. Zie schandelijke staat van het huidige jong feyenoord en verklaring van schuurman. En de jeugd opleiding is ook steeds slechter geworden en in chaos zie de hoeveelheid versleten hoofd jeugd opleidingen in van geel zijn periode dat kan niet goed zijn.

Dus gewoon een wanprestatie van van geel.

Aub ook geen nieuwe td aanstellen. Verdeel de td taken aan professionals zodat je die op hun functioneren beter kan beoordelen en bij slecht functioneren makkelijker kan ontslaan.
+1/-3

5 jaar geleden
klinkt hard maar dit is een wijze beslissing, wie die dan ook direct genomen heeft.
Van Geel heeft goede dingen gedaan maar de conclusie is dat na 8 jaar de verrassing uit zijn daden zijn verdwenen.
Volgend seizoen nieuw trainer en een nieuwe TD, we gaan het meemaken helemaal goed.
+4/-0

5 jaar geleden
Wie is die half dooie vent naast v Geel?

On topic: In de eerste 5 jaar heeft hij het goed gedaan, met uiteindelijk het kampioenschap als resultaat. Maar het is daarna ook weer meteen kut met peren. En hij heeft veel meer miskopen gedaan dan pareltjes gehaald.
+2/-1

 
5 jaar geleden
Janneke is een lief wijffie, maar niet echt geschikt om voorzitter te spelen van een van de grootste Nederlandse voetbalclubs.
+1/-0

Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
En terecht dat hij gaat. Heeft al jaren te lang geduurt.
Hou ook de rcv tegen het licht een gedeelte heeft ook boter op zijn hoofd. Het is zeer vreemd hoe iemand als van geel die steeds dezelfde fouten maakte zo lang kon blijven zitten.

Word tijd dat er bij de rvc ook mensen vertrekken en er echt mensen in de rvc komen met voetbal verstand.

Mijn voorkeursamenstelling gaat uit naar Willem van hanegem voor het eerste team. (Anders jan boskamp).
Samen met wim jansen voor de jeugd opleiding.
Dan een financiele en een commerciele/communicatie man/vrouw. 1 bestuurder/voorzitter liefst met top sport of voetbal achtergrond. En 2 vrienden van feijenoord (zolang die nog geld in de club hebben). Bij terug betalen vrienden van feyenoord deze 2 rvc leden vervangen door 1 woordvoerder feyenoord fans/seizoenkaart houders en woordvoerder feyenoord sponsoren.

Wees aub ook niet zo onverstandig om weer een td aan te stellen. Hebben veel te veel macht bij een club en hun beleid is vaak destructief voor je eigen jeugd opleiding. Verder is het taken pakket van een td zo uitgebreid dat ze altijd op bepaalde vlakken falen.

Demonteer de td positie. Laat taken uitvoeren door professionals. Zoals aankopen en verkopen spelers en contract verlengingen. Het team door een goeie team manager laten oppakken of de coach een budget geven voor team management zoals medisch en fysio. En dan ieder jaar een onafhankelijk onderzoek laten doen wat beter kan bij het eerste en waarnemers standaard mee laten kijken.

Het aantrekken van versterkingen in samen spraak met hoofd jeugd opleidingen en hoofd coach laten doen. En enkel aankopen bij unnaniem besluit. Is men het eens over een positie in het team wat versterkt moet worden de hoofd scout aansturen om die speler met specifieke kwaliteiten te vinden. De hoofd coach wel de beschikking geven over het salaris budget en de mogelijkheid geven transfervrije spelers aan te trekken voor maximaal de duur van de coach zijn contract termijn die binnen het salaris budget vallen. (Eenzijdige opties zijn wel mogelijk)
+1/-1

5 jaar geleden
Het is goed zo klaar. Als siem de jong niet de late 1-1 had gemaakt voor pisv bij ajakkes hadden we zijn prestaties sowieso een stuk minder gevonden bij 20 jaar geen kampioen het was uiteindelijk maar 1 punt verschil.... Wel een nieuwe t(ed) aanstellen superbelangrijke functie incl scouting jeugd en senioren, aankopen en verkopen en contractverlengingen jeugd en senioren en aanstellen staf. Ted van Leeuwen loopt vaak minder te geeuwen en zichzelf te overschreeuwen :-)
+1/-1

 
Feyenoordopnummer1 (geschorst)
5 jaar geleden (gewijzigd)
Ok ted van leeuwen doet zijn werk wel goed..

Maar je kan de td functie beter ontmantelen. En professionals aanstellen die al die taken die je opnoemde afzonderlijk doen. Kan je hen veel makkelijker beoordelen op hun functioneren. Td's verschuilen zich te vaak bij falen op een td onderdeel dat ze de rest wel goed doen en blijven dan zitten. Dus op die manier slecht voor je organisatie.

Ook werken td's vaak bewust of onbewust de jeugd opleiding tegen. Kopen zelf spelers omdat ze zo bij succes in de picture komen terwijl de aankopen de ontwikkeling van de top talenten blokkeren. En bij miskopen blijven ze achter die aankoop staan wat ook het eerste team qua prestatie schaad.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Het is feest bij Beenhakker en Been. Wellicht dat ze samen de wedstrijd tegen PSV nog eens kunnen kijken. Die goeie ouwe tijd. Been brandt een kaarsje.
+1/-2

5 jaar geleden
Zeg, hoe lang duurt dat forum nog?
+2/-0

 
5 jaar geleden
Dat forum zien we niet meer terug. Wél staat het hier de laatste tijd vol met advertenties, dus het zal niet onrendabel zijn om deze pagina's in de lucht te houden.
+1/-0

5 jaar geleden
He he eindelijk, mijn dag is goed, maar dan zie ik Jan de Jong daar ook op die foto liggen, daar word ik ook niet vrolijk van. Ook niet als ik hoor praten. Wat een uitstraling heeft die man, vreselijk. Dus als we toch bezig zijn, ook hij maar weg.
Alles nieuw.
+2/-0

 
5 jaar geleden
Alles nieuw is idd het beste. Er zijn teveel personen in en rond Feyenoord die met het behalen van het Kampioenschap gewoon dachten " Sow, en nu hoeven we de rest van ons leven niks meer te doen ". Dat zie je wel vaker bij clubs. Het is een moment van Dip die we in een veel eerder stadium hadden moeten aanpakken. Schoon schip maken !
+1/-0

5 jaar geleden
In de voetbalsport weet je dat dit er een keertje zit aan te komen. Zijn mediaoptreden was tenenkrommend en daarmee joeg hij zichzelf naar buiten.
Zonder geld prima, met geld (te) veel middelmaat. En de scouting?? Moet een keer opnieuw opgetuigd worden.
+1/-0

5 jaar geleden
Bedankt Martin voor alles. Landskampioen, KNVB Bekers en Supercups gewonnen tijdens die periode. Mensen vergeten snel de goede dingen, maar na een lange periode zonder prijzen is het al een aantal jaren achter elkaar wel gelukt.
+1/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.357 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik intensiteit jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo nieuwbouw praag renovatie rvc sobat volkslied willykment woningbouw yoda