Transparent
Inloggen
Sluiten

Jean-Paul Boëtius: 'Volgens Giovanni van Bronckhorst was de poort dicht'

16 maart 2019 08:32 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Jean-Paul Boëtius: "Volgens Giovanni van Bronckhorst was de poort dicht"; image source: Pro Shots

Jean-Paul Boëtius blikt in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op twee incidenten aan het begin van dit seizoen die er voor gezorgd hebben dat hij nu in de Bundesliga voor FSV Mainz speelt en niet meer bij Feyenoord. Het ging voor de eerste keer mis na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe. "Ik zat de hele wedstrijd op de reservebank en vertelde dat ik geen trek had in een training met de wisselspelers na afloop", aldus Boëtius. "Ik begreep gewoon niet dat ik helemaal naar Turkije was gevlogen voor een oefenwedstrijd waarin ik niet in actie hoefde te komen."

De vleugelaanvaller gaat verder: "Giovanni van Bronckhorst was wel in Istanboel, maar hij zat wegens privéomstandigheden niet op de bank. Hij vertelde me later dat ik een boete kreeg omdat ik had geweigerd te trainen. Dat was een seizoen eerder ook met Michiel Kramer gebeurd, zei hij. Ik werd een week teruggezet naar Jong Feyenoord. Achteraf was het natuurlijk ook niet slim van mij, ik had gewoon moeten gaan trainen. Ik ging verkeerd om met mijn gevoel van teleurstelling."

In de eerste competitiewedstrijd tegen De Graafschap had hij een basisplaats, maar opnieuw ging het mis. "Ik kreeg de hele wedstrijd schoppen van Myenty Abena. Dat frustreerde. We stonden op het punt te verliezen tegen een ploeg die uit de eerste divisie kwam", zo geeft hij aan. "Ik maakte zelf een lichte overtreding en ik kreeg meteen geel van Pol van Boekel. Toen klapte ik cynisch in mijn handen en kon ik met een tweede gele kaart op zak douchen. Heel dom. Dat vonden mijn medespelers ook."

In de week dat Boëtius was teruggezet naar het tweede elftal was scheidsrechter Serdar Gözübüyük nog naar Feyenoord gekomen. "Hij had daar heel duidelijk gezegd dat cynische gebaartjes zouden worden bestraft met geel. Alleen was ik er niet bij geweest, want ik was uit de selectie gezet". zegt hij daarover. "Al had ik natuurlijk ook zelf kunnen bedenken dat ik zoiets niet had moeten doen."

Boëtius kreeg vervolgens de mogelijkheid om naar FSV Mainz te vertrekken. Hij begon echter te twijfelen toen hij de medische keuring had ondergaan. "Martin van Geel belde mij in Duitsland en hij zei dat ik beter kon tekenen. Hij had nog eens met Gio gesproken en ik zou geen kans meer krijgen", aldus Boëtius. "Ik vertelde dat ik veel vertrouwen in mezelf had en dat ik die kans in de Kuip wel weer zou afdwingen. Daarna belde Van Bronckhorst. De poort was dicht, zei hij. Ik kon maar beter tekenen bij FSV Mainz."




Tags

boetius bronckhorst fsv mainz poort teruggezet abena boekel bundesliga cynisch cynische douchen duitsland fenerbahce frustreerde gebaartjes gevlogen gio graafschap istanboel jong keuring kramer kuip michiel myenty pol priveomstandigheden reservebank serdar turkije zak

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden (gewijzigd)
Deze speler komt vooral kwaliteit te kort. Leuke boogballetjes verder tien keer niks. Het grootste probleem is dat hij daar zelf anders over denkt.
+2/-0

5 jaar geleden
Gewoon een terechte beslissing van Gio.
+1/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Wie is Jean-Paul Boëtius ? lekker opzouten man je bent het niet waardig om bij Feyenoord te spelen en je komt ook nog eens veel te kort. Stop met die zielige smoesjes en als je denkt dat je zo goed bent dan laat dat maar eens zien. Maar nooit weer bij Feyenoord.
+2/-0

5 jaar geleden
Trainers zijn er om spelers verder te brengen in hun ontwikkeling. Vrijwel niemand is onder Gio verder gekomen in zijn ontwikkeling en een betere speler geworden. Vooral buitenspelers hebben het moeilijk onder hem. Berghuis presteert al weken matig; is na twee goede seizoenen nu weer een flegmatieke momenten voetballer maar mag altijd blijven staan. JPB heeft nooit het vertrouwen van Gio gekregen en gevoeld en dat is wezenlijk voor talentontwikkeling. Het was een overdreven zware beslissing van Gio, die niet in verhouding stond tot wat er was gebeurd. Een goed, bemoedigend gesprek had wonderen gedaan; dit was de weg van de minste weerstand.
+3/-0

 
5 jaar geleden
Ben het helemaal met jou eens. Ik roep het hele seizoen al, dat het positiespel ver beneden peil is. De meeste tegenstanders die in de kuip komen, spelen beter positiespel dan Feyenoord. Kijk alleen is naar de veldbezetting. Het is net of iedereen maar ergens loopt. Vilhena zwerft over het hele veld. Maar op zijn linkshalfplaats is hij bijna nooit te vinden. Ook het inspelen van achteruit is een groot drma. Allemaal brengen ze de bal. Kunnen zo voor postbode solliciteren.
+2/-0

5 jaar geleden (gewijzigd)
Mooi gesproken. Depay heeft ook gekke dingen gedaan vroeguh en kijk hoe die zich heeft doorontwikkeld. Pisv bleef hem ophemelen tot de megatransfer naar manu. Gezeik op larsson was slecht ja op het einde kan geen wedstrijd kantelen maar daarvoor prima. Volhena weer dramatisch. Staat focking weer twee keer volledig lucht te dekken. Waarom niet hij maar Clasie eruit gvd?? En Nico moet in de basis v persie matig weer hoogtepunt in de tunnel met kinderen gio stap op.
+1/-0

5 jaar geleden
Hij vergeet één wezenlijk feit: zelfs voor dit armetierige Feyenoord komt hij kwaliteit tekort. Verder laat zijn instelling re wensen over. Het was uitermate dom om hem in Rotterdam een tweede kans te geven. Diezelfde fout is nu weer gemaakt bij het huren van Clasie. Voegt ook niets toe en staat goede jeugd in de weg.
+2/-0


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall dijk geertruida gimenez hartman immigratie israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog oranje pvv reijnders rusland russen rutte slot telegraaf westerse wieffer