Feyenoord gelijk tegen Vitesse na op en neer gaande wedstrijd

10 maart 2019 16:22

Feyenoord gelijk tegen Vitesse na op en neer gaande wedstrijd; image source: Pro Shots

Het is Feyenoord niet gelukt om de uitwedstrijd tegen Vitesse te winnen. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst speelde in Arnhem met 1-1 gelijk. In blessuretijd van de eerste helft maakte Orkun Kökcü de enige treffer van Feyenoord.

Noodgedwongen moest Giovanni van Bronckhorst wijzigingen doorvoeren in zijn team. Kenneth Vermeer bleek nog niet hersteld te zijn, terwijl Tonny Vilhena na de bekerwedstrijd tegen Excelsior twee seizoenen geleden voor de tweede keer in zijn carrière een wedstrijd vanwege een blessure moest missen. Joris Delle en Orkun Kökcü waren hun vervangers.

Feyenoord maakte in de eerste helft een goede indruk. De beste kansen waren voor de Rotterdammers en met name voor Robin van Persie. Het lukte de aanvoerder van Feyenoord echter steeds niet om de bal ook in het doel te krijgen. Vitesse wist er aanvallend nauwelijks iets tegenover te stellen, waardoor het duel leek af te stevenen op een 0-0 ruststand.

In blessuretijd zette Feyenoord echter nogmaals aan. Na een goede actie van Sam Larsson kwam de bal bij Van Persie en hij legde terug op Orkun Kökcü. De jonge middenvelder krulde de bal vervolgens laag in de verre hoek en zorgde daarmee voor de voorsprong.

Feyenoord kwam echter heel zwak uit de kleedkamer. Anderhalve minuut na het begin van de tweede helft was het alweer gelijk toen de defensie een zwakke indruk maakte bij een snelle aanval van Vitesse. Cuco Martina probeerde de bal weg te werken, maar ongelukkig ging zijn bal tegen aanvaller Dauda aan, waardoor het weer 1-1 stond.

Wat volgde was een wedstrijd die op en neer ging. Fases waarin Vitesse de sterkste ploeg was, maar zeker ook fases waarin Feyenoord het meeste recht op de voorsprong had. Vooral toen met Nicolai Jørgensen in plaats van de moegestreden Kökcü een extra aanvaller in de ploeg kwam, drong Feyenoord weer met regelmaat aan.

Een kopbal van Jan-Arie van der Heijden ging in de absolute slotfase nog tegen de lat en de rebound van Robin van Persie ging net over. Ook Vitesse kwam nog een paar keer in de buurt van het doel, maar de schoten van de Arnhemmers vormden geen groot gevaar voor Joris Delle. Daardoor eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel en is het inmiddels al meer dan drie maanden geleden dat de ploeg voor het laatst een uitwedstrijd wist te winnen. FC Emmen was op 9 december de laatste ploeg die buitenshuis werd verslagen.