Transparent
Inloggen
Sluiten

Giovanni van Bronckhorst: 'Uiteindelijk moet het beter als je de komende wedstrijden wil winnen'

3 maart 2019 19:02
Foto: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst: "Uiteindelijk moet het beter als je de komende wedstrijden wil winnen"; image source: Pro Shots

Giovanni van Bronckhorst gaf in gesprek met Fox Sports aan blij te zijn met de reactie van zijn ploeg nadat het woensdag nog voor de TOTO KNVB Beker werd uitgeschakeld. "Je wint vandaag met 4-0. Zeer verdiend denk ik", aldus Van Bronckhorst. "Het tempo lag in het begin wel heel laag. Uiteindelijk hebben we in de eerste helft voldoende kansen gehad om te scoren. We scoorden maar één keer, maar je geeft in de omschakeling ook twee grote kansen weg. Dat was niet goed. In de tweede helft speel je alles heel gedisciplineerd uit en met Robin heb je iemand die dan het verschil kan maken."

De trainer van Feyenoord had geen verklaring waarom het tempo zo laag lag. "Dat is iets wat je zelf op moet brengen. Vandaag was dat te laag. Allereerst het baltempo, maar ook de mensen overslaan wanneer het kan. Dat moet een stuk beter", zo gaf hij aan. "Vandaag heeft je dat niet in de problemen gebracht. Alleen in de eerste helft een of twee momenten. Maar uiteindelijk moet dat beter wil je de komende wedstrijden ook winnend af sluiten."

Afgelopen dagen werd er veel gepraat met de spelers. "Je merkte wel dat er teleurstelling is. Je kan het zeggen of je kan het er met de jongens over hebben, maar uiteindelijk moet je het in het veld laten zien. Dat is vandaag niet helemaal gelukt, maar voor een groot deel wel. Daardoor winnen we ook met grote cijfers. Als je net een niveautje sneller speelt, kun je hier nog drie of vier goals meer maken."

Van Bronckhorst was lovend over het spel van Robin van Persie. "Hij liet vandaag weer zien hoe goed hij nog is. Met zijn creativiteit maakte hij het verschil", aldus Van Bronckhorst. "In de rol achter Nico was hij altijd aanspeelbaar en maakte steeds de juiste keuze in balbezit. Dat zorgt er voor dat je deze wedstrijd wint. Bij tegenstanders die heel compact spelen heb je Robin nodig als tussenstation en dat heeft hij vandaag uitstekend gedaan."




Tags

bronckhorst aanspeelbaar baltempo compact fox gedisciplineerd knvb niveautje omschakeling persie tussenstation

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.399 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien middenveldert nha nieuwkoop slot stengs tai thao timber wehave wieffer yoda