Feyenoord na zwakke wedstrijd uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker

27 februari 2019 22:37

Feyenoord na zwakke wedstrijd uitgeschakeld in TOTO KNVB Beker; image source: Pro Shots

Feyenoord moet ook de TOTO KNVB Beker uit het hoofd zetten. In De Kuip ging de ploeg van Giovanni van Bronckhorst met 0-3 onderuit tegen Ajax. Feyenoord kwam vlak voor rust op achterstand uit een corner die niet gegeven had mogen worden. Na rust konden de Amsterdammers uitlopen naar een 0-3 overwinning.

Feyenoord begon nog goed aan de wedstrijd. Na een paar minuten schoot Sam Larsson op de paal, terwijl een minuut later een schot van Robin van Persie nog net geblokt kon worden door Matthijs de Ligt. Na een goed eerste kwartier, zakte de ploeg echter steeds verder weg. Het spel werd slordiger en Ajax kwam daardoor beter in de wedstrijd. Via Ziyech kwam het zelfs bijna tot scoren, maar ook hij schoot op de paal.

Beide ploegen leken met een 0-0 ruststand de kleedkamers op te gaan zoeken tot Kevin Blom tot verbazing van iedereen besloot om Ajax nog een hoekschop te geven. Duidelijk was te zien dat Tadic als laatste de bal raakte, maar Blom bleef bij zijn beslissing. Uit die corner viel uiteindelijk de openingstreffer van De Ligt, die weg kon lopen uit de rug van Sam Larsson.

Vlak na rust was het opnieuw raak. Ook nu viel de treffer uit een corner en wederom werd er zwak verdedigd aan de kant van Feyenoord. De ploeg kreeg de bal maar niet weggewerkt, waarna de bal voor de voeten van Tagliafico kwam. De verdediger van Ajax kon daardoor eenvoudig voor de 0-2 zorgen.

Het publiek ging vervolgens achter de ploeg staan, die weer wat beter in de wedstrijd kwam. Jens Toornstra kwam na een uur spelen plotseling alleen voor de keeper, maar hij schoot naast. Bijna uit het niets viel vervolgens de beslissing. Na een counter van Ajax kwam de bal voor de voeten van Van de Beek. Zijn schot leek wel houdbaar voor Kenneth Vermeer, maar ging toch in het doel en de 0-3 was een feit.

Feyenoord leek zelf ook te beseffen dat de wedstrijd gespeeld was en kwam in de resterende 25 minuten tot geen enkele kans meer. Een kwartier voor tijd claimde het nog wel voor een strafschop na hands van De Ligt, maar zowel scheidsrechter Blom als de VAR vonden het niet zwaar genoeg voor een penalty. Het seizoen van Feyenoord leek daarmee al eind februari voorbij te zijn, omdat na de enorme achterstand in de competitie ook de TOTO KNVB Beker dit seizoen niet aan de prijzenkast toegevoegd zal worden. Enige wat rest is nog de strijd om de derde plek met AZ.