Transparent
Inloggen
Sluiten

Maand na vernedering van Ajax opnieuw de Klassieker in Rotterdam

26 februari 2019 10:31

Woensdagavond staat voor Feyenoord wellicht wel de wedstrijd van het jaar op het programma. Ajax is dan de tegenstander in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. Omdat Feyenoord in de competitie al op een enorme achterstand staat op PSV en Ajax is de beker de enige manier om het seizoen op een positieve manier af te kunnen sluiten.

De wedstrijd in De Kuip zal zeker niet de eerste keer zijn dat beide ploegen in Rotterdam tegenover elkaar staan in de beker. Los van twee bekerfinales, waarvan die van 2009/2010 over twee wedstrijden werd gespeeld, kwamen beide ploegen elkaar zeven keer eerder in Rotterdam tegen. Feyenoord won vier keer, terwijl Ajax drie keer naar de volgende ronde ging. De laatste keer dat Feyenoord - Ajax in de beker op het programma stond was op 28 oktober 2015. Door een eigen doelpunt van Joël Veltman in de vijfde minuut van de blessuretijd won Feyenoord met 1-0.

Exact een maand voor de bekerwedstrijd van woensdagavond troffen beide ploegen elkaar in Rotterdam voor de competitie. Ondanks dat Ajax nog wel op voorsprong kwam, werden de Amsterdammers volledig vernederd door de ploeg van Giovanni van Bronckhorst en was een 6-2 overwinning het resultaat. De competitiewedstrijd in Amsterdam ging met 3-0 verloren.




Tags

klassieker vernedering bekerfinales bronckhorst knvb kuip veltman vernederd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanvoer acardipane administratieve bayern blind danall gaal geloofwaardigheid gemeente gimenez gravenberch hancko herik jorien kloese knvb kroes kuip madrid middenveldert milambo praag renovatie rvc slot sobat volkslied willykment woningbouw yoda