Transparent
Inloggen
Sluiten

Willem van Hanegem: 'In onderlinge duels blijkt dat Feyenoord mee kan met PSV en Ajax'

25 februari 2019 09:11 - Algemeen Dagblad
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem: "In onderlinge duels blijkt dat Feyenoord mee kan met PSV en Ajax"; image source: Pro Shots

Willem van Hanegem geeft in zijn column in het Algemeen Dagblad aan dat Feyenoord tegen PSV een goede wedstrijd heeft gespeeld. "Ze probeerden onder de druk vandaan te voetballen, iets wat ik bijvoorbeeld in Groningen en Zwolle niet heb gezien", aldus Van Hanegem. "Als ze vervolgens op het middenveld nog een iets hoger tempo hadden gehanteerd, dan had PSV nog veel meer problemen gehad. Nu kregen ze bij PSV vaak de tijd om zich toch weer achter de bal te groeperen, dat was helemaal niet nodig."

Volgens de Kromme gaf de wedstrijd tegen PSV ook hoop voor de halve finale van woensdag tegen Ajax. "Feyenoord zou niet meekunnen met PSV en Ajax, maar in de onderlinge duels blijkt juist het tegenovergestelde. Dat het nu 1-1 werd in Eindhoven is mooi", zo geeft hij aan.

Van Hanegem vraagt zich wel af welke elf spelers Van Bronckhorst tegen Ajax gaat opstellen. "Robin van Persie zal hij vast opstellen, maar Nicolai Jørgensen was de beste man op het veld. Die zet je er drie dagen later toch niet zomaar naast? Jens Toornstra was de beste man op het veld bij de 6-2 tussen Ajax en Feyenoord. Kun je zonder hem beginnen?", vraagt hij zich af. "Sam Larsson is het makkelijkste slachtoffer, maar juist bij de 6-2 bleek dat het goed is om met een echte buitenspeler te spelen. Ik ben heel erg benieuwd wat Van Bronckhorst gaat doen."




Tags

hanegem bronckhorst column groeperen groningen larsson meekunnen persie slachtoffer tegenovergestelde toornstra

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Nee Willem ze kunnen pas mee als er ruimte is, het wordt echter een gigantisch probleem als die ruimte er niet is. Je verliest dan tegen clubs als pec, nac, graafschap etc.

Er zit gewoon te weinig creativiteit in het elftal en de verdediging is om te huilen zo slecht. (Domme rode kaart van Beek, Verdonk die zijn man volledig kwijt was bij de 1-1)
+3/-1


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.401 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane alonso arneslot bong cacuoctructuyen cai casino chi chinh choi cung cuoc dang game geertruida gimenez hancko kloese krabbendam lien liverpool middenveldert nha slot stengs tai thao timber wieffer yoda