Transparent
Inloggen
Sluiten

Robin van Persie: 'Ik ben echt een fan van Nicolai Jørgensen'

23 februari 2019 08:19 - De Telegraaf
Foto: Pro Shots

Robin van Persie: "Ik ben echt een fan van Nicolai Jørgensen"; image source: Pro Shots

In gesprek met De Telegraaf geeft Robin van Persie aan het hartstikke jammer te vinden dat de samenwerking tussen Nicolai Jørgensen en hem er dit seizoen niet goed uit komt. "We liggen elkaar namelijk wel. Nico en ik gaan hartstikke goed met elkaar om buiten het veld en trainen ook geweldig samen", aldus Van Persie. "De keren dat we samen in het veld staan, ben ik meestal de man op tien. Dus voel ik me een beetje verantwoordelijk voor het feit dat hij nog niet veel heeft gescoord. Het hoort namelijk bij de rol van de tien om de spits te voeden. Dus dat is iets wat beter moet van mijn kant. Het is duidelijk dat ik hem nog meer moet gaan zoeken."

De ploeg heeft vooral moeite om te scoren tegen de 'kleine' tegenstanders. "De ruimtes worden ontzettend klein gemaakt en er komen constant twee man tussen mij en Nico in te staan. Als de rest van de spelers dan nog voortdurend naar binnen knijpt, heb je steeds maar zes of zeven meter om een combinatie aan te gaan. Dat is lastig", zo geeft hij aan. "Maar ik wil Nico echt heel graag helpen. Ik wil dat hij scoort, dat hij zich lekker voelt, maar het is tot op heden nauwelijks gelukt. Misschien moet ik dat wat beter doen."

Feyenoord presteert in topwedstrijden aanmerkelijk beter. "Ajax-uit kun je niet meenemen, want toen stonden we na vijf minuten al met tien man en is het niet tot serieus aanvallen gekomen. Bij PSV-thuis genoot ik van het team en van Nico. Hij maakte toen een prachtige goal en het was jammer dat hij er in de rust uit moest", zegt hij daarover. "Tegen Ajax thuis loste hij mij in het laatste deel af. Ik ben echt een fan van Nico. Hij is een goede gozer, heeft een prima mentaliteit en is in alle opzichten een fantastische speler. De laatste weken kreeg hij minder speeltijd. Maar als je ziet hoe hij reageert, hoe hard hij traint en hoe hij met zijn vak bezig is, dan zie je dat Feyenoord met hem een echte prof in huis heeft."

Op de training loopt de samenwerking wel goed en laten ze de mooiste dingen zien. "Neem de sessie voor de wedstrijd tegen Groningen vorige week. Ik stuurde hem met zo’n no look-pass weg, hij dook het gat in en pats, diagonaal knalde hij raak", aldus Van Persie. "Die training liep zo verschrikkelijk goed, dat het bijna een shock was om op zondag in Groningen te constateren dat het zo slecht ging. Dat is ook voor mij onverklaarbaar. Leg het maar uit, ik weet het echt niet."




Tags

persie groningen aanmerkelijk diagonaal dook knalde knijpt look loste pats prof sessie shock telegraaf voeden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Twee dingen, de tactiek voorin moet dus anders en waarom krijgt nico niet meer krediet?
+1/-1

5 jaar geleden
Jörgensen is doodgewoon te midelmatig, geen schande, maar we moeten gewoon de dingen zien zoals ze zijn. Nieuwe spits is zeer wenselijk. Vente breekt ook niet door. Ik hoop dat Ayoub snel weer op het veld staat, evenals Sinistera. Geef nu eens die twee een kans ipv altijd hetzelfde uitgebluste groepje.
+1/-5

 
5 jaar geleden
En welke haalbare spits die beter is dan Jørgensen had jij dan in gedachte? Dit is niet zijn seizoen, maar wat mij betreft krijgt hij gewoon 100% ons vertrouwen.
+3/-1

 
5 jaar geleden
Dit is niet zijn seizoen. Het volgende seizoen is wèl zijn seizoen ? Goed, we leunen achterover en zien dan wel.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Welke spits zou hem moeten opvolgen dan?
+1/-1

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Altijd weer die eeuwige excuses en non argumenten.

Alsof het een argument is om met iemand door te gaan als je niet ff snel een vervanger op kunt noemen...daar hebben we toch een scouting en technisch directeur voor?
+1/-0

 
5 jaar geleden
Jørgensen is in potentie één van onze beste spelers, maar laten we hem maar afschrijven. Ik denk dat het belangrijker is om op andere posities versterking te zoeken, maar ja, ieder zijn mening.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Hij heeft een goed jaar gehad, daarna niet meer gezien. Hij zal toch echt er ballen in moeten gaan rossen om naar een leuke Engelse club te kunnen.
+1/-1

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Ik zeg niet dat je hem af moet schrijven....ik vind alleen het argument krom.
+1/-1

 
5 jaar geleden
Ayoup en Sinastera zijn allebei niet goed genoeg.
+1/-2

 
5 jaar geleden
Ayoub en Sinistera hebben nog nauwelijks kansen gehad. Vente heeft ondertussen al legio kansen gehad; gaat het niet zijn.
+2/-1

 
aliendwurf (geschorst)
5 jaar geleden
Sinisterra kan er geen kut van...
+1/-0

 
5 jaar geleden
Jorgensen is gewoon een goede spits voor Feyenoord,
Probleem zit niet zozeer in de voorhoede maar meer in de verdediging en het middenveld.
Verdediging te traag en te weinig kwaliteit, middenveld te weinig voetbalintelligentie,m.u.v. Van Persie als hij daar speelt uiteraard.
En sorry maar Gio krijgt de puzzelstukjes niet meer op de juiste plaats gelegd.
Het roer moet echt faliekant om.
+2/-2

 
5 jaar geleden
Over dat middenveld ben ik wel mee eens. Op zich aardige spelers maar het is geen eenheid, tenzij bij een echt grote wedstrijd, maar over het algemeen is het middenveld te licht. Het enige echte voetbal-intellect zie je bij van Persie en bij Berghuis. Het lézen van het spel, zulke spelers. Daarvan hebben we te weinig.
+1/-1

5 jaar geleden
Luuk de Jong heeft ook een aardig lange mindere periode gehad na een goed seizoen. En nu weer topscorer. Als het begint te lopen, komen de goals vanzelf.
+2/-1

5 jaar geleden
Vandaag sparen ze Van Persie tegen pisvee. Ik vind het echter onbegrijpelijk dat Jorgensen en met name Berghuis wel spelen. Zeker die laatste loopt alle risico op een rode kaart daar in eindhoven en dan ben je hem zomaar weer kwijt tegen de neuzen aanstaande woensdag.
+1/-2

5 jaar geleden
Nou voor alle sceptici over Jorgensen, vandaag heeft hij meer dan voldoende bewezen de beste spits voor Feyenoord te zijn op dit moment.
Chapeau +++++
+3/-1


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meer dan 29.000 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane again arne arneslot jacobs jans joseph kloese kraaij liverpool middenveldert milambo oosting peeters performance persie players poor reds schreuder slot stengs there think twente what will year yoda zerrouki