Transparent
Inloggen
Sluiten

Calvin Verdonk: 'De Johan Cruijff Schaal staat symbool voor mijn doorzettingsvermogen'

20 februari 2019 14:07 - Voetbal International
Foto: Pro Shots

Calvin Verdonk: "De Johan Cruijff Schaal staat symbool voor mijn doorzettingsvermogen"; image source: Pro Shots

Calvin Verdonk had niet verwacht dat hij nog een kans zou krijgen bij Feyenoord dit seizoen. Dat geeft hij deze week aan in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Ik heb op huurbasis gespeeld bij PEC Zwolle en vorig seizoen zat ik bij NEC. Dan weet je dat je kansen bij Feyenoord eigenlijk voorbij zijn als je niet echt bent doorgebroken. Ik moest me dan ook melden bij Jong Feyenoord, een week later nadat de A-selectie zou gaan beginnen", aldus Verdonk. "Ik had mijn zaakwaarnemer Fulco van Kooperen al gevraagd uit te kijken naar een andere club, het maakte me niet eens uit waar ik zou gaan spelen. Liever nog in de Keuken Kampioen Divisie dan in Jong Feyenoord, maar zo veel belangstelling was er nou ook niet voor me."

Een telefoontje veranderde echter alles. "In het weekeinde voordat ik zou gaan beginnen bij Jong, het was op zaterdag, dat weet ik nog goed, ging mijn telefoon. Martin van Geel aan de lijn. Hij zei dat Ridgeciano Haps geblesseerd was geraakt en dat ze niet wisten hoelang dat zou gaan duren. Hij vertelde me dat ik me moest aansluiten bij de A-selectie", zo geeft hij aan. "Wat ik dacht? Eigenlijk niks. Geen idee wat ik moest verwachten, ik wist niet hoelang Haps eruit zou zijn. Ik voelde me een soort van opvulling, even tijdelijk de partijen completeren zodat ze elf-tegen-elf konden spelen en daarna weer terug naar Jong Feyenoord."

Het ging met Verdonk direct uitstekend. In de Johan Cruijff Schaal had hij meteen een basisplaats, die na penalty's uiteindelijk werd gewonnen van PSV. "Voor mij was dat de bevestiging dat ik inderdaad iets had gepresteerd waarop ik best trots mag zijn. Van afgeschreven tot een prijs met Feyenoord, zó voelde het toen. Ik heb tegen PSV geen moment spanning gevoeld voor de wedstrijd, anders dan de normale zenuwen die horen bij zo’n duel. Ik ben gewoon gaan voetballen, zoals ik dat altijd doe. Het ging goed, we speelden goed als team en na de 0-0 werd het direct penalty’s."

Verdonk gaat verder: "Ik stak mijn vinger op, ik ben niet bang voor een pingel, maar diep van binnen hoopte ik wel dat ik niet per se hoefde, want ik was de nummer zes op de lijst. Uiteindelijk moest ik natuurlijk wel en schoot ik die bal binnen. Ik was vrij rustig. Jeroen Zoet bewoog zó snel, dat het eigenlijk niet moeilijk was. Toen we daarna wonnen, ja, dat betekende wel wat voor me. De Johan Cruijff Schaal staat niet hoog aangeschreven, maar het is voor mij de mooiste prijs die ik heb gewonnen, gewoon omdat ik er zelf een aandeel in heb gehad. En het is een tastbaar iets, hè. Ik kon ’m echt vasthouden. Die schaal staat symbool voor mijn doorzettingsvermogen."

Meer op Voetbal International




Tags

verdonk jong doorzettingsvermogen symbool haps hoelang betekende bewoog fulco kooperen opvulling pec pingel ridgeciano tastbaar telefoontje weekeinde zoet

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


5 jaar geleden
Moet je nagaan van het grote N.E.C. in keukendivisie naar een basisplaats bij Feyenoord. De rest van de verdediging is zo matig dat hij zelfs mee kan komen..
+1/-1

 
5 jaar geleden
Nou moet ik zeggen dat hij het wel heeft opgepikt. Tegen 020 zelfs één van de beste op het veld.
+2/-1

5 jaar geleden
Ik denk dat we as. zondag de 0 houden met deze verdediging.
+2/-1


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.140 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane bijlow china danall geertruida gimenez hartman israel jong koeman kraay kuijt kuip middenveldert navo nederland oekraine oorlog opwachting oranje pusic reijnders rodriguez rusland rutte slot telegraaf westerse wieffer yoda