Transparent
Inloggen
Sluiten

Feyenoord aast op dubbele revanche tegen De Graafschap

7 februari 2019 16:41

Feyenoord neemt het zaterdag om 20:45 uur in de Kuip op tegen De Graafschap. Het zal daarbij azen op revanche. Revancheren voor de nederlaag vorige week tegen Excelsior, maar zeker ook voor de nederlaag die het in augustus leed in Doetinchem. Feyenoord ging met 2-0 onderuit tegen De Graafschap en zag ook twee spelers die middag rood krijgen.

Ondanks dat de ploeg van Henk de Jong de competitie begon met een overwinning tegen Feyenoord kent de promovendus een moeizaam seizoen. De Doetinchemmers staan op de zeventiende plek en strijden volop om degradatie te voorkomen. De Graafschap is wel sterker uit de winterstop gekomen, omdat de thuiswedstrijden tegen NAC (3-0) en Fortuna Sittard (5-1) overtuigend werden gewonnen. Ook zij gingen echter op bezoek tegen Excelsior onderuit.

De wedstrijd van zaterdag zal de 22e keer worden dat beide ploegen in Rotterdam tegen elkaar gaan spelen. Feyenoord wist tot nu toe 17 keer te winnen, terwijl De Graafschap 3 keer de sterkste ploeg was. In het seizoen 1999/2000 viel het enige gelijkspel.

De laatste keer dat beide ploegen in Rotterdam tegen elkaar speelden, was op 19 maart 2016. Feyenoord was toen met 3-1 te sterk, ondanks dat het bij rust tegen een 0-1 achterstand aankeek. Dankzij doelpunten van Michiel Kramer en Eljero Elia en een eigen doelpunt werd de wedstrijd alsnog gewonnen.




Tags

graafschap revanche excelsior aankeek azen degradatie doetinchem elia eljero fortuna jong kramer kuip michiel nac promovendus revancheren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


Win met Feyenoord



Feyenoord E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers Feyenoord E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 29.391 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

acardipane arneslot arsenal beelen bekerfinale geertruida gimenez hancko hoofdprijs kasperk kloese kokcu kuip madrid middenveldert minteh nieuwkoop sandler slot stengs sterkhouders szymanski timber ueda vervangers wehave wieffer willykment yoda zerrouki