Transparent
Inloggen
Sluiten

Fans Excelsior willen af van Robin van Persie-tribune

1 februari 2019 08:16 - Algemeen Dagblad

Als het aan een deel van de fans van Excelsior ligt, zal de Robin van Persie-tribune van het Van Donge & De Roo Stadion een nieuwe naam krijgen. Dat bevestigt voorzitter van supportersvereniging Pro Excelsior Theo Melgert in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het was een onderwerp bij onze laatste algemene ledenvergadering", aldus Melgert. "Het merendeel van de supporters, daar aanwezig althans, heeft verzocht om een andere naam voor de tribune."

Robin van Persie speelden enkele jaren in de jeugdopleiding van Excelsior, maar speelde nooit in het eerste elftal. Op zijn dertiende maakte hij al de overstap naar Feyenoord. Algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior vindt het een lastig dilemma. "We snappen de gevoelens, maar het is voorlopig niet aan de orde. Het is misschien verstandig beleid te ontwikkelen voor dit thema. Om af te spreken wat de criteria zijn voor een al dan niet tijdelijke benoeming", zo geeft hij aan.

Simon Kelder, voorganger van De Haan, vindt de discussie 'flauwekul'. "Robin is met afstand de beste ooit uit onze jeugd. Dat hij niet voor het eerste speelde, heeft alles te maken met zijn kwaliteiten", zegt hij daarover. "Bovendien, wie weet wordt hij in de toekomst in een andere rol nog belangrijk voor de club. De binding is er nog altijd."


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden (gewijzigd)
Dan heb je echt niks te doen als je hiermee komt..... Ik zou zeggen nog 1 jaartje Excelsior in een speler/assistent rol met op het veld zijn mattie El Ham ( en boutahar maar die is gestopt) waar ze vroeger van droomden. Jammer dat Vilhena niet verkocht is zijn opvolger of jeugd staat klaar en dat zal voor stand/beker niet uitmaken en had meer opgeleverd (1 jaar nog maar in juli) en het is maar weer afwachten of hij gaat en wanneer zoals de vorige keren. Ik had sowieso dan el khayati gehaald beste speler buiten de top 3. In een half jaar had je kunnen beoordelen of hij het niveau aan kan (ik denk van wel sommigen van niet).
7 maanden geleden
Ik denk inderdaad ook aan een nieuwe naam voor hun tribune "ouwe kranten tribune"...

Fucking onzin van die "die-hards" bij Excelsior. Hoeveel zouden het er eigenlijk zijn? Stuk of 15?
7 maanden geleden
Misschien moet rvp er dan maar een paar maken dan zondag.
Deze fans verdienen niet eens rvp tribune.
Hij is verreweg hun beste talentje ooit.
Doneert geld voor hun jeugdopleiding.
7 maanden geleden
Niveau speeltuin. Laat ze eerst een fatsoenlijke grasmat neerleggen.

Laatste nieuws