Transparent
Inloggen
Sluiten

'Dick Advocaat belangrijkste kandidaat als nieuwe hoofdtrainer Feyenoord'

30 januari 2019 06:58 - De Telegraaf

Dick Advocaat lijkt de belangrijkste kandidaat te zijn om vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord te worden. Dat weet onder meer De Telegraaf te melden. Direct vanaf het moment dat Giovanni van Bronckhorst bekend maakte na dit seizoen te stoppen, zou de huidige trainer van FC Utrecht op pole position staan. Advocaat maakte zelf eerder bekend na dit seizoen te vertrekken bij FC Utrecht.

Volgens De Telegraaf is het zeker dat Advocaat geen 'nee' zal zeggen als hij daadwerkelijk door Feyenoord benaderd zal worden. Hij was al een paar keer eerder dicht bij het hoofdtrainersschap in De Kuip, maar het kwam er nog niet eerder van. Bovendien was Advocaat in het eerste seizoen van Van Bronckhorst als trainer voor enkele maanden adviseur. Het mondde direct uit in de winst van de KNVB Beker.

De directie is die periode ook niet vergeten. Advocaat stelde zich in die periode altijd netjes op en was vastbesloten om Van Bronckhorst weer in het zadel te helpen nadat hij zeven competitiewedstrijden op rij verloren had.

Meer op De Telegraaf


Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


7 maanden geleden
Dus van Geel had weer eens geen idee en kwam dus weer bij een oude bekende. Advocaat is de verkeerde keuze, die gaat echt niet opeens jeugd opstellen.

Er is zo goed als geen geld, dus er moet dus flink winst worden gemaakt met de verkoop van spelers. Nu vertegenwoordigd eigenlijk alleen Vilhena waarde, dus hoe van Geel aankopen wil gaan doen geen idee.
 
7 maanden geleden (gewijzigd)
Eens van Geel heeft geen idee en is wederom een fout om Advocaat aan te stellen. De enige nederlandse vrije optie die ik zie en weer wat van Feyenoord kan maken is van Gaal. Kan de positie hoofd jeugdopleidingen en coach vervullen wat nu allemaal stuurloos is bij Feyenoord. Advocaat kan dat zeker niet en speelt altyd behoudend en past geen jeugd in omdat hij voor zekerheid gaat en zo denkt meer te winnen.

Maar het gaat niet om winnen alleen je moet ook denken aan de toekomst van de club en die komt op losse schroeven te staan onder het wanbeleid van van Geel.

Want dit zal er wederom gebeuren: van geel gaat weer onze beste spelers verkopen en er middelmaat voor teug halen. Volgend jaar hebben we dan helemaal een selectie zonder restwaarde. En geen top talenten om de club dan nog te redden door zijn wanbeleid. Advocaat past geen jeugd in. Die lopen weer gratis weg. En niemand wil de oude en matige spelers van feyenoord hebben. Enige lichtpuntje is nu de samen werking met fc Dordrecht.

Van geel heeft een wanprestatie geleverd. Eerst kon je zijn wanbeleid nog verbloemen met eigen opgeleidde jeugd (opgeleid voor zijn periode) die moesten spelen door gebrek aan financiele middelen. Uiteraard bleken deze eigen jeugd spelers kwaliteit te hebben waardoor ze duur konden worden verkocht. Nu hij er jaren lang zit en de jeugd opleiding achteruit gaat onder zijn bewind en ook faalde om onze beste jeugd te behouden (door onderandere coaches aan te nemen die jeugd bijna geen kans geven en hij geen jong feyenoord in de eredivisie nodig vond en ook niet meer financiele middelen vrij maakte voor behoud eigen top jeugd). Krijg je een uitholling van kwaliteit bij de feyenoord 1 selectie onder het bewind van Geel en is er een gebrek aan aanwas van kwalitet via de jeugd. En een gebrek aan goeie aanwas spelers doormiddel van spelers aankopen.

Van geel is gewoon een td voor sub top teams. Zijn beleid redeerd als je niks te besteden hebt en bijna geen eigen jeugd opleid. Hij bind dan goed transfervrije spelers aan je club en houd je ploeg op subtop niveau. Maakt je selectie liquide en zorgt voor een subtopper op iedere positie en nivelleerd je team. Zodra hij geld te besteden heeft gaat het falicant mis. Dan kiest hij de verkeerde spelers en verdampt je vermogen als sneeuw voor de zon. En verkoopt je beste spelers die er juist voor zorgen om je team naar een hoger niveau te stuwen. Zo kom je als ploeg nooit verder en dat zie je dus ook gebeuren in de jaren onder het bewind van Geel bij feyenoord.

Van geel moet echt weg als je feyenoord wil redden.

De td functie moet worden geschrapt. Maak er een team manager functie van die de eerste selectie en alle faciliteiten op hoog niveau houd en de mensen hun functioneren beoordeeld. Een professional die de contractbesprekingen doet aannemen. coach en hoofdjeugd opleidingen aannemen (nu van gaal aannemen voor bijde functies voor professionele inhaalslag). Hen samen laten beslissen wat het eerste nodig heeft. Komt men er samen uit de hoofd scout de opdracht meegeven wat voor speler je zoekt die zijn mensen en netwerk op pad laten sturen om die specifieke speler met die beoogde kwaliteiten te vinden. De coach vrij spel geven transfervrije spelers aan te nemen die binnen spelers budged passen. (Van gaal in zijn eventuele periode ook enkel die mogelijkheid geven om transfervrije spelers te halen en verder de opdracht geven eigen jeugd in te passen. Enkel uitzondering bij een top speler aankoop als een interim raad van oud top spelers feyenoord accoord gaat dat deze speler een significante kwaliteits impuls aan je elftal geeft (met daarin bijvoorbeeld gio, kuyt, van persie, van hanegem, wim janssen, van daele, boskamp etc.). Huur kwaliteits spelers kan ook binnen budget en bepaalde voorwaarden.

Begin als nog een jong feyenoord in de lagere divisies. Laat daar je jeugd spelen in een gecombineerd team van jong fc dordrech/jong feyenoord. (Mss kan je je jeugd dan in fc dordrecht en in feyenoord 1 laten spelen mochten ze echt groei doormaken en hoeft fc dordrecht maar het minimale aantal spelers in de selectie op te nemen wat ze geld bespaart omdat vervanging kan doorstromen uit gecombineerd jong feyenoord/jong fc dordrecht) Gebruik fc dordrecht om nederlands sprekende transfervrije spelers te stallen waar je over twijfelt door blessures of niveau of ze ooit feyenoord 1 kunnen halen. wie weet verdien je door transfers nog wat aan die speles samen met fc dordrecht. En ben benieuwt of jong feyenoord de club echt 1,5 mil zou kosten een goeie shirt sponsor en seizoenskaarten tegen de helft van de prijs. En er is mss zoveel animo dat de club zelfs winst draait op jong feyenoord door onze trouwe aanhang.
7 maanden geleden
Tja van Geel een een (uitgebreid) Netwerk? Toen Advocaat zijn contract niet verlengde kon je dus hier op wachten.
Jammer dat Martin Jol ( uitstekend gedaan in Engeland en Duitsland) en wel oog voor de jeugd, niet wordt genoemd. Van Geel graag opzouten. Sjaak Troost toon je ballen!
7 maanden geleden
De media zit er wel vaker naast .
Verder is advocaat met een assistent die het stokje kan overnemen geen gek idee.
Al heb ik ook liever een jongere coach .
Het liefst nog een totaal out of the box.
Van alles wat er genoemd wordt,wordt ik niet vrolijk .
Dan kun je beter gio houden maar goed die is weggepest door pers en 'fans'
7 maanden geleden
Dick met Dirk en Denny Landzaat zou misschien best kunnen werken, maar we nemen Dick omdat Dirk er nog niet klaar voor is. Geen idee of het überhaupt een goede trainer gaat worden. Waarom niet een " vreemde" ??
7 maanden geleden
Als het verhaal van Dick Advocaat waar is, word ik nu helemaal gek.
Van Geel: Wat een geweldig netwerk heeft die man. Kan hij met z'n onnozelheid niks anders bedenken dan een trainer die net bekend heeft gemaakt te stoppen bij FC Utrecht en 71 jaar is? Aub Van Geel, stop er mee. Feyenoord is een topclub en heeft een top td nodig. Ik walg er van!!
7 maanden geleden
Ik mag toch hopen dat dit een grapje is.
We hebben een coach nodig die opbouwt naar een toekomst waarvan hijzelf onderdeel wil zijn. Een structurele oplossing! Advocaat mag toch niet meer zijn dan een trouble-shooter om de club even tijd te gunnen orde op zaken te stellen voor een structurele oplossing.
Als we dat als Feyenoord nu nodig hebben, doe het dan goed en volledig: maak meteen grote schoonmaak. Vooral vol in het technisch management!

Laatste nieuws