Transparent
Inloggen
Sluiten

Jordy Clasie: 'Zondag kunnen we niet zoveel ruimte weggeven. Laten we het daar op houden'

24 januari 2019 01:25

Ondanks de ruime overwinning tegen Fortuna Sittard was Jordy Clasie in gesprek met Fox Sports niet tevreden hoe Feyenoord aan de wedstrijd begonnen was. "We gaven veel te veel ruimte weg. Met name in de omschakeling. Dat gebeurt ons vaker dit seizoen", aldus Clasie. "De linies staan veel te ver uit elkaar. Bij fases wanneer we druk zetten en ook wanneer we aanvallen."

Clasie ging verder: "De restverdediging is niet altijd op orde en dan zie je dat ook een ploeg als Fortuna heel gevaarlijk kan worden. Zij kregen drie grote kansen in de eerste twintig minuten. Dat is iets wat we zeker moeten verbeteren. Dat zeggen we iedere week. Zondag kunnen we niet zoveel ruimte weggeven. Laten we het daar op houden."

Na de openingstreffer kreeg de ploeg grip op de wedstrijd. "Vanuit daar hadden we de controle. Zonder dat we goed speelden overigens. We waren nog steeds slordig. Het baltempo was veel te laag", zo gaf hij aan. "In de tweede helft moet je het snel afmaken, maar krijg je toch een goal om je oren. Het publiek hoor je ook morren en dat is logisch. Wij moeten hier negentig minuten de bovenliggende partij zijn en dat was niet het geval."


Bij dit bericht is de reactiemogelijkheid uitgeschakeld.

Laatste nieuws